Šport > Nogomet
7 ogledov

Tito Vilanova uradno prevzel Barcelono

tito vilanova barcelona
1/5
Reuters
V Barceloni je potekala predstavitev novega trenerja Tita Vilanove, ki je poudaril, kako pomembna je bila podpora Pepa Guardiole pri njegovi odločitvi. ''Moj odnos z Guardiolo je odličen, ne bi mogel biti boljši,'' je povedal novi trener Kataloncev.

Povsem na začetku predstavitve je Tito Vilanova povedal: ''Rad bi se zahvalil vsem za zaupanje. Po tako uspešnem obdobju je Barcelono težko prevzeti. Želim si še naprej zmagovati. Razumem nogomet, vem, kaj si želim storiti. Ob Pepu sem bil v času vseh velikih uspehov. Rad bi se mu zahvalil za priložnost, da Barcelono spet ponesem tja, kamor spada.''

''Če me Pep ne bi spodbujal, da prevzamem ekipo, ne bi nikoli sprejel. Obstajala je samo ena možnost – to je, da mi on izkaže podporo, če se mi ponudi priložnost,'' je povedal Vilanova in dodal, da njegov odnos z Guardiolo ne bi mogel biti boljši, saj prijateljujeta tudi njuni boljši polovici. ''Pogovarjava se na tri, štiri dni, celo najini ženi sta prijateljici. Če ne bi bilo njega, tudi mene ne bi bilo, ker bi z njim odšel v drug klub,'' je neizmerno zaupanje v Pepa še enkrat izrazil Španec.

V Barceloni sta delovala kot nadvse uspešno moštvo in nikoli nista dopustila, da bi se med njiju zasejal prepir. ''V petih letih si nisva izmenjala grde besede, kar je neverjetno, sploh če upoštevate, koliko časa sva preživela skupaj. Takšne niso niti zakonske zveze,'' je povedal nekdanji nogometaš.

Vilanova je tudi razkril, kako je s položaja glavnega asistenta napredoval na mesto glavnega trenerja. ''Mislim, da je imel Pep velik vpliv na to. Po tekmi s Chelseajem je prišel v pisarno in povedal, da si želi leto odmora, da potrebuje počitek. Takrat je povedal tudi klubu, medtem ko je javnosti sporočil nekoliko kasneje. Jaz, Rosell, Zubizarreta in Pep smo se zbrali na sestanku, kjer je predsedniku je povedal, da si ne želi več nadaljevati. Takrat so mi v klubu ponudili njegov položaj. Prosil sem jih, ali si lahko vzamem nekaj dni za razmislek, saj so bila zadnja leta zelo naporna, a če se ti ponudi takšna priložnost, jo preprosto moraš sprejeti. Komaj čakam, da začnem. Prepričan sem, da se bodo stvari premaknile naprej,'' je povedal Španec.

Vilanova pa v tem trenutku ne želi preveč razmišljati o primerjavi z Guardiolo. ''Ne skrbi me primerjava med njegovo in mojo Barço. Tukaj nisem zato, da bi me primerjali z njim, ampak da opravljam svoje delo. Zavedati se moramo, da smo odličen klub, to je Barcelona; čeprav se zavedamo težav, ki nas čakajo, želimo naprej zmagovati,'' je povedal 42-letnik.

Predstavnike sedme sile pa je zanimalo, kakšne so ambicije Barcelone v letošnjem prestopnem roku. "Dani Alves ostaja, zagotovo ne gre nikamor, saj je en izmed najbolj pomembnih igralcev. Če Keita želi ostati, bo ostal. O denarju za podpise pogodb se še nismo pogovarjali. Lahko rečemo 35 milijonov, toda če jih bomo potrebovali 37, se je zagotovo mogoče dogovoriti. Želimo si okrepiti zadnjo vrsto, ker smo imeli na tem področju največ težav. Letos so se poškodovali Villa, Alexis in Pedro, zato upam, da bodo pripravljeni za novo sezono, ne smemo pa pozabiti tudi na Tella in Isaaca Cuenco," je razkril Vilanova. Na vprašanje o njegovem trenutnem zdravstvenem stanju pa je Španec odgovoril: ''Prestal sem težko operacijo, zato sem se pogovoril z družino in zdravniki. Vsi so mi rekli, naj zagrabim priložnost. Povsem sem okreval, tako da sem pripravljen na delo.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.