Šport > Nogomet
17 ogledov

Tito Vilanova v bolnišnici na nujni operaciji

tito vilanova EPA
Nekdanjega trenerja Barcelone in pomočnika Josepa Guardiole, Tita Vilanovo, so prepeljali v bolnišnico, potem ko se mu je zdravstveno stanje po rutinskem posegu nenadoma poslabšalo.

Tito Vilanova se je zaradi posvečanja boju z rakom obušesne žleze, ki ga je zdravil tudi čez lužo, tik pred začetkom letošnje sezone poslovil od klopi Barcelone. Nekdanji pomočnik Josepa Guardiole je mesto prepustil Argentincu Gerardu Martinu, njegovo stanje pa naj bi se po poročanju katalonskih medijev znova poslabšalo, potem ko je v četrtek prestal rutinski poseg.

Vilanova je po poročanju dnevnika Sport prestal vnaprej načrtovano operacijo, uradne informacije kluba ali družine pa medtem še niso na voljo. Sport dodaja, da je Vilanova pri zavesti in v pogovorih z najbližjimi. Mundo Deportivo je kasneje poročal, da se je stanje Vilanovi naglo poslabšalo po sicer rutinskem posegu.

Začelo naj bi se z bolečinami v trebuhu, Vilanova pa je bil celo v kritičnem stanju, dodaja eden od najbolj branih športnih dnevnikov v Barceloni. Nepovezano poročanje in pomanjkljive informacije so razburkale strasti tudi med njegovimi nekdanji varovanci, ki se s sporočili podpore oglašajo prek Twitterja.

Novice, ki so prizadele Katalonijo in nogometni svet

Eden izmed najboljših prijateljev Guardiole si je daleč od televizijskih kamer v letošnji sezoni sicer ogledal več tekem Barcelone na Camp Nouu. Tumor so priljubljeni desni roki nekdanjega katalonskega stratega, ki je po njegovem odhodu na enoletni premor nepričakovano prevzel vodenje Barçe, odkrili novembra 2011. Decembra predlani je klub, ko je Vilanova že opravljal vlogo prvega trenerja, oznanil, da se je zahrbtna bolezen vrnila.

Vilanova je med zdravljenjem v New Yorku vodenje moštva prepustil pomočniku Jordiju Rouri in se vrnil 2. aprila lani. Ko je že kazalo, da bo dobil še en enoletni mandat na klopi Blaugrane, je 19. julija udarila novica, da bo zaradi novega poslabšanja stanja ves svoj čas posvetil ozdravitvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.