Šport > Nogomet
16 ogledov

Tjaži za drugi naslov

Matjaž Rozman se je s soigralci takole veselil zmage v superpokalu. Tudi po zasl Žurnal24 main
Vratar Interblocka je z dvema obrambama enajstmetrovk prinesel drugi naslov Interblocku in postal najboljši igralec sredine tekme. Po koncu si je nekaj minut vzel tudi za zurnal24.si.

Po enajstmetrovkah preprosto mora biti tako – najboljši igralec tekme je kot po pravilu vratar zmagovite ekipe. Tudi na sredini tekmi superpokala med Domžalami in Interblockom (6:7, po 11-metrovkah) ni bilo nič drugače. Vratar Interblocka Matjaž Rozman je bil vseh 120 in še več minut tekme bolj zaposlen od svojega kolega na nasprotni strani Dejana Nemca in z nekaj obrambami dokazal, da se v prvi ligi prebuja nov vratarski talent, ki je nase opozoril že v prejšnji sezoni.

Rozman že trka na vrata članske reprezentance. © Saša Despot

 
Rozman je k Interblocku prišel lansko poletje iz vrst Aluminija in se kaj hitro ustalil kot številka 1 (sicer 22). Postavni, 192 centimetrov visoki Ptujčan, je nato že oktobra prejel vabilo v mlado slovensko reprezentanco, po tekmi pa je za naš medij dejal: "Tekma se je odvijala med obema kazenskima prostoroma. Prave priložnosti ni bilo na nobeni strani, tako da so na koncu odločale enajstmetrovke in na koncu se mi zdi, da smo zasluženo osvojili ta pokal. V tekmo smo šli z namenom, da osvojimo pokal, na koncu koncev namreč štejejo lovorike. Tudi naš predsednik si je želel tega, tako da smo šli v tekmo maksimalno." Že lani se je izkazal kot mojster pri branjenju strelov z enajstih metrov, kar je znova potrdil tudi včeraj, saj je "prebral" Mitjo Zatkoviča in Luko Elsnerja: "Res je, da sem v lanski sezoni ubranil tri enajstmetrovke od treh, toda mislim, da je tukaj potrebne tudi nekaj sreče. Moraš biti skoncentriran, poskusiti počakati do zadnjega in se nato odločiti, kam," je dejal.

O tem, da že vse glasneje trka tudi na vrata članske reprezentance, še ne razmišlja: "Moje misli so usmerjene predvsem v klub, ker moraš najprej ugajati klubu, da lahko pozneje računaš na reprezentanco. Trenutno sem član mlade reprezentance, s katero imamo še dve tekmi," je dejal Rozman. Načrt za naslednje dni je jasen: "Od jutri  (danes, op. a. ) naprej razmišljamo o Zeti," je sklenil Tjaži. Črnogorci se bodo v prvem kolu kvalifikacij za pokal Uefa streljanju enajstmetrovk bržkone hoteli izogniti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.