Šport > Nogomet
21 ogledov

"To je čista nebuloza"

Crvena zvezda Donji Srem Marakana srbska liga Reševalni pas/Twitter
Fifa je Crveni zvezdi odvzela naslov svetovnega prvaka.

Beograjska Crvena zvezda in še nekateri klubi se ne bodo več smatrali kot svetovni klubski prvaki, je sporočila Fifa.

Krovna nogometna organizacija se je namreč odločila, da se bodo kot sveovni prvaki smatrali le klubi, ki so prišli do naslova od leta 2000 naprej.

Do tega leta se je namreč igral Interkontinentalni pokal, torej srečanje med južnoameriškim in evropskim prvakom. Od leta 2000 pa se igra klubsko svetovno prvenstvo, na katerem nastopajo prvaki vseh šestih kontinentov. In le tisti, ki so osvojili sedanjo različico tekmovanja, se bodo smatrali kot svetovni prvaki.

"Bili smo najboljši"

Dejan Savičević, eden od članov Zvezdine generacije, ki je leta 1991 v Tokiu v Interkontinentalnem pokalu ugnala čilenski Colo Colo (3:0), se ne strinja z odločitvijo Fife.

"Bili smo najboljši. In pika. Nekdo v Fifi se dela neumnega in želi spreminjati preteklost. To je čista nebuloza. O naslovu najboljšega odločali klubi iz Južne Amerike in Evrope. Crvena zvezda bo zame vedno svetovni prvak," je dejal nekdanji črnogorski zvezdnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.