Šport > Nogomet
22 ogledov

"To je darilo za navijače Partizana"

Milan Smiljanić in soigralci so Ligo prvakov podarili svojim navijačem. (Foto: R Žurnal24 main
"Videli smo, kako si navijači želijo Ligo prvakov," je dejal trener Partizana Aleksandar Stanojević. Uspelo jim je, obdarili so navijače. Zmag si želijo tudi v Ligi prvakov. Prva okrepitev že prihaja.

To je darilo za navijače Partizana.
Aleksandar Stanojević
Basel, Hapoel Tel Aviv, Werder Bremen (prek Sampdorie), Braga (prek Seville) ter Partizan so se v torek zvečer uvrstili v nogometno Ligo prvakov. Beograjsko moštvo je z zmago 3:2 na gostovanju pri Anderlechtu ponovilo uspeh generacije 2003. Uspelo jim je po streljanju enajstmetrovk, igralci so si bili enotni, da gre zasluga trenerju Aleksandru Stanojeviću. "Od prve minute smo vedeli, kaj hočemo. Imeli smo svoje težave – poškodba Saše Ilića, odstotnost nekaj igralcev –, a fantje so se fantastično, pogumno in modro borili. Bilo jim je težko in zato jim čestitam. Čestitam Partizanu in navijačem v Srbiji. To je darilo za navijače Partizana," je lepe besede vračal trener Stanojević. "Več let je bil srbski nogomet v Evropski ligi, zdaj bo spet v Ligi prvakov, kjer si želimo igrati in ne le sodelovati."

V sredo ob 20.45 bo znanih še zadnjih pet udeležencev Lige prvakov. Valter Birsa bo z Auxerrom lovil zaostanek 0:1 proti Zenitu.

"Videli smo, kako si navijači želijo Ligo prvakov. Vesel sem, da je Partizan znova v Ligi prvakov, tokrat kot klub iz samostojne Srbije," dodaja Stanojević. Napade Anderlechta sta ustavljala Mladen Krstajić in Marko Jovanović. Slednji poudarja: "To je zmaga Aleksandra Stanojevića. Vseskozi je verjel. To je neverjetno, fantastično! Res smo igrali junaško. Hvala navijačem, ki so bili vseskozi glasnejši od domačih." Partizanu so se z uvrstitvijo v Ligo prvakov apetiti še povečali. "Kot sem že rekel, če se nam uspe zdaj uvrstiti v Ligo prvakov, bomo v njej konstantno igrali nekaj let. Pogovarjamo se že o dodatnih okrepitvah," je po tekmi dejal predsednik kluba Dragan Djurić. Prva bo dosedanji igralec Helsinkov, 22-letni Mohamed Medo Kamara, ki se je z Djurićem že dogovoril za triletno pogodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.