Šport > Nogomet
46 ogledov

To je malček, ki mu ploska ves svet

matisse navijač Youtube
Mladi pristaš Portugalske, ki je po koncu Eura 2016 tolažil jokajočega francoskega navijača, je v resnici 10-letni francoski državljan, ki ne zna niti besede portugalsko.

Francoska nogometna reprezentanca v finalu evropskega prvenstva ni upravičila vloge favorita in po podaljšku izgubila proti Portugalski (0:1), ki se je tako dokopala do prvega naslova na velikih tekmovanjih.

Francoski navijači so bili po porazu neutolažljivi, saj so njihovi ljubljenci zapravili lepo priložnost, da bi si pred domačimi navijači priigrali prvo evropsko krono po letu 2000. 

Za najlepšo potezo evropskega prvenstva je poskrbel mladi nogometni navdušenec v portugalskem dresu, ki je tolažil solznega francoskega navijača.

Posnetek je nemudoma postal viralen, fant pa si je zaradi neizmernega športnega duha prislužil številne pohvale.

Desetletnik pa ni portugalski navijač, kot so sprva poročali svetovni mediji, temveč Francoz, ki živi v Parizu. Njegova mama prihaja s Portugalske, oče pa iz Francije. Fant se je za Portugalsko odločil zato, ker v finalu ni veljala za favorita, obenem pa je lovila sploh prvo lovoriko na velikih tekmovanjih.

Mladi Matisse je za portugalske medije razkril, kaj je povedal užaloščenemu pristašu galskih petelinov, ki so ga po porazu premagala solze. ''To je samo tekma, vendar razumem, kako se počutiš,'' je Francozu rekel Matisse in dodal, da so Les Blues igrali dobro in si poraza niso zaslužili.

''Jaz nisem poznal njega in on ni poznal mene, vendar sva potolažila eden drugega. Objel me je. Ne vem, kaj je takrat razmišljal. Rekel se mu 'gospod, ne skrbite, Francija je odigrala dobro tekmo. Vi ste si zaslužili pokal, a naš vratar Rui Patricio tega ni dopustil. Vi ste bili tisti, ki ste več napadali, a Portugalska je izničila vaše napade.' Portugalska še nikoli ni osvojila naslova. Francija je osvojila Euro 2000 in svetovno prvenstvo. Portugalska si je zaslužila zmago,'' je povedal malček.

Ker je bil oblečen v portugalsko majico, so vsi domnevali, da gre za Portugalca, ki je pripotoval v Pariz, v resnici pa gre za Parižana, ki je podpiral državo, iz katere prihaja njegova mama. ''Mislim, da bi morali odrasli slediti temu zgledu. Upam, da razumejo, da je treba potolažiti ljudi, četudi jih ne poznamo. Svetu sem poslal lepo sporočilo. Ne samo, da tako spoznaš tujca, temveč opraviš še dobro delo. Ne maram, da ljudje jokajo, četudi jih ne poznam,'' je pristavil 10-letnik. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.