Šport > Nogomet
36 ogledov

To je skrivnost njegove mirnosti

Luka Elsner Olimpija Ljubljana SPS/Olimpija Ljubljana
Trener slovenskega državnega prvaka Luka Elsner dobro ve, kako ohraniti mirne živce.

Nekdanji trener Domžal, ki je na trenerskem stolčku Olimpije nasledil Rodolfa Vanolija, je v pogovoru za Ekipo24 razkril recept, kako ostati navidezno miren tudi v najbolj napetih situacijah, ko v notranjosti zavre.

Elsner je znan kot dober govorec, ki za komunikacijo z mediji in igralci skrbno izbira svoje besede. ''Vedno mi je bilo pomembno biti uglajen in se lepo izražati, bodisi v slovenščini bodisi v kakem drugem jeziku. Tako sem bil vzgojen, pozneje sem bil tako izobražen, tako mi je tudi všeč. Komunikacija na primerni ravni se mi zdi pomembna ne glede na situacijo, seveda pride do določenih variacij, toda vedno je treba ostati miren, spoštljiv, se izražati čim lepše,'' je za Ekipo24 povedal trener ljubljanskega kluba in priznal, da ni imun na napete situacije, vendar jih zna precej dobro obvladovati.

''Ne, to je nekoliko zaigrano,'' je prepoznavno mirnost komentiral Elsner. ''To je nadzor emocij, ki sem ga kar dobro razvil in ki se mi v poslu zdi zelo pomemben. Če nadzor prevzamejo čustva, potem se pogosto odločiš napačno in ti je nato žal bodisi za izrečeno bodisi za storjeno. Če pa imaš ti nadzor nad njimi, je stvar povsem drugačna. To niso zgolj moje izkušnje, za kaj takega jih imam premalo, zadevo sem preverjal in se učil pri velikih strokovnjakih na tem področju,'' je povedal Elsner in dodal, da se v napetih trenutkih najprej zadrži, nato pa se mirno odzove po premisleku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.