Šport > Nogomet
2 ogledov

"To ni prav!"

Trenutek, ki ga je Rooney po tekmi obžaloval. Zaradi njega bo počival dve tekmi Žurnal24 main
Wayne Rooney bo zaradi preklinjanja na tekmi z West Hamom izpustil ligaški obračun s Fulhamom in pokalni z Manchester Cityjem. Vodstvo angleške zveze je namreč zavrnilo njegovo pritožbo.

Udarni napadalec Manchester Uniteda bo tako manjkal na prvenstveni tekmi s Fulhamom ta konec tedna in v polfinalu pokala FA, ko se bodo rdeči vragi 16. aprila na Wembleyju udarili z mestnim tekmecem Cityjem. Spomnimo, Rooney je po doseženem golu proti West Hamu prejšnji konec tedna zaklel v kamero in kazen je bila neizogibna.

Angleški reprezentant po zavrnitvi pritožbe ni skrival slabe volje. "Jezen sem, ker bom zamudil dve tekmi, ena od teh je polfinale pokala FA. Nisem prvi igralec, ki je zaklel po golu in ne bom zadnji, ki je to naredil. Za razliko od ostalih, ki jih je kamera ujela pri tem, sem se takoj opravičil. Pa vseeno sem edina oseba, ki so jo zaradi tega kaznovali. To ni prav! Je, kar je, moram sprejeti, kar se je zgodilo, in gledati naprej. To tudi nameravam," je prek svojega predstavnika za stike z javnostjo sporočil 25-letni Rooney, ki je v sredo zabil edini gol na četrtfinalni tekmi Liege prvakov s Chelseajem.

Seveda je igralca javno podprl tudi njegov klub. United je v izjavi za javnost zapisal: "Naš klub je nedvomno zelo razočaran nad to odločitvijo. Močno smo si prizadevali za znižanje kazni, a nam ni uspelo. Wayne se je takoj opravičil, v klubu pa zdaj gledamo naprej in upamo, da bo zaključek sezone še kako zanimiv."

Vodstvo angleške lige ni edino, ki je kaznovalo nogometaša. Zaradi njegovega neprimernega obnašanja se je vodstvo Coca-Cole odločilo, da ne podaljša marketinškega sodelovanja, ki je Rooneyju na leto prineslo okrog 600 tisoč funtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.