Šport > Nogomet
29 ogledov

To pa buri domišljijo

mundo deportivo naslovnica messi ronaldo Mundodeportivo.com
Cristiano Ronaldo in Lionel Messi bi lahko v bližnji prihodnosti zaigrala v istem dresu, poroča španski dnevnik El Mundo Deportivo.

Naslovnico španskega dnevnega časopisa danes krasi prav posebna fotografija Cristiana Ronalda in Lionela Messija, ki bi lahko v bližnji prihodnosti skupaj zaigrala na tekmi All-Star.

Evropska nogometna zveza (Uefa) se poigrava z idejo, da bi po vzoru košarkarske lige NBA priredila zvezdniško tekmo All-Star, na kateri bi nastopili evropski nogometni zvezdniki. Udeležence tekme bi s spletnim glasovanjem določili navijači, vsak ekipa pa bi imela po največ tri predstavnike.

V severnoameriški košarkarski ligi se tekma All-Star igra med vzhodno in zahodno konferenco, v Evropi pa bi se pomerili nogometaši severa (Premier League, Bundesliga, Russia Premier League) in juga (La Liga, Ligue 1, Serie A). To pomeni, da bi za južno ekipo prvič v zgodovini v istem dresu zaigrala najboljša nogometaša zadnjih let, Messi in Ronaldo.

Zamisel, ki so jo že predstavili nekaterim največjim evropskim klubom, naj bi v praksi zaživela leta 2017 in čeprav Uefa še ni prižgala zelene luči, so kolegi španskega dnevnika prepričani, da bo Michel Platini idejo podprl.

Ob tem se je smiselno vprašati, kako bodo na vse skupaj reagirali evropski velikani. Sezona je dolga in naporna, zato dodatnih obremenitev njihovih največjih zvezdnikov najverjetneje ne bodo sprejeli z odprtimi rokami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.