Šport > Nogomet
636 ogledov

To pa so pohvale na račun Skomine

Damir Skomina Euro 2016 EPA
Damir Skomina je za svoje sojenje v finalu Evropske lige dobil odlično oceno.

V finalu Evropske lige je Manchester United z 2:0 premagal mlado Ajaxovo četo, po mnenju strokovnjakov za sojenje pa so si zelo visoko oceno za svoje poteze na zelenici prislužili tudi slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino.

"Od prvega do zadnjega žvižga na tekmi je s svojimi kolegi sodil skoraj povsem brez napak. Za sodnike je težko, da določijo primerno raven svoje vpletenosti v igro, a njegova ocena tega je bila popolnoma na mestu. Igro je pustil teči, pri tem pa mu reči niso pobegnile izpod nadzora, pravilno se je odločal, kdaj mora zapiskati in kdaj pustiti prednost," je v slovitem britanskem The Telegraphu zapisal nekdanji sodnik Keith Hackett. Ta se lahko pohvali, da je bil uvrščen med 100 najboljših delilcev pravice vseh časov s strani Inštituta za nogometno zgodovino in statistiko (International Federation of Football History and Statistics - IFFHS).

Čeprav je trener Uniteda Jose Mourinho Skomino v preteklosti že označil za 'slabotnega in naivnega na terenu', tokrat o tem po mnenju Hacketta ni bilo niti sledu. "Najpomembnejše od vsega pa je to, da je bil izbor prekrškov, ki jih je dosodil, vselej pravilen. To je nekaj, kar redko vidite v Premier League. Pravzaprav bi se lahko angleški sodniki marsikaj naučili iz te predstave. O vodenju igre, kontroli in spoštovanju igralcev, ki med tekmo nikoli ni bilo pod vprašajem," je še dodal Hackett.

Komentarjev 4
  • bine.prelesnik 00:15 27.maj 2017.

    A se nebi raje sprehajal, kot pa da pišeš traparije.

  • matjaz 00:05 27.maj 2017.

    Damir Skomina je eden najboljših sodnikov na svetu in prava škoda bi bila, če ne bi enkrat sodil finale lige prvakov ali evropskega ali svetovnega prvenstva. Ne vem zakaj je premalo cenjen tudi v slovenski ligi, saj ga marsikje po ...prikaži več nepotrebnem izžvižgajo, kar sem osebno doživel že večkrat, pa čeprav je sodil povsem korektno in pošteno a žal ni bilo v prid domači ekipi. Največje priznanje, ne glede na ostalo stroko pa je da mu čast in hvalo vedno opevajo tudi na hrvaški televiziji na čelu z bivšim sodnikom in sokolovim okom Mateom Beusanom. Hrvati, ki so kljub vsemu vseeno večja nogometna velesila kot mi, pa sami ne premorejo tako kvalitetnega sodnika, ki bi težko sodil v njihovi pa tudi naši ligi. Želim mu še veliko dobro sojenih tekem in še enkrat bravo.

  • sprehajalec 23:12 26.maj 2017.

    Slovenec vedno da vse od sebe, pod tujim očesom in taktirko in za dober denar. Doma je pa bolj tako tako. Če velja odlična ocena za Slovenca = tuji ocenjevalci + tuj in dober denar, zakaj ne bi to postala ...prikaži več splošna praksa v Sloveniji... Pod tujcem smo najboljši.