Šport > Nogomet
6 ogledov

To se ne dogaja le v Mariboru

navijači stuttgart
1/6
EPA
Besni navijači Stuttgarta so po porazu proti Mainzu (1:3) vdrli na zelenico domačega stadiona Merceds-Benz Arena.

Stuttgart si je v 33. krogu nemške Bundeslige pred 60.000 domačimi gledalci privoščil visok poraz proti Mainzu (1:3), po katerem mu po štirih desetletjih grozi izpad v drugorazredno tekmovanje.

Na stotine navijačev, med katerimi so bili tudi zamaskirani obiskovalci, je po zadnjem sodniškem pisku preplavilo zelenico, kjer se je začelo verbalno obračunavanje in prerivanje.

Po nekajminutnem pogovoru so se nogometaši s pomočjo varnostne službe lahko vrnili v garderobo. ''Razumem jih,'' je povedal branilec Kevin Grosskreutz, ki je po vdoru navijačev komaj zadrževal solze. ''Odgovorni smo za poraz. Nimam besed. Žal mi je,'' je dodal nogometaš Stuttgarta.

Nemškemu prvoligašu, ki je leta 2007 osvojil svoj peti naslov državnega prvaka, grozi, da bo prvič po letu 1975 nazadoval v drugo ligo. ''Ni še konec,'' je zatrdil trener Jürgen Kramny in dodal: ''Potrebujemo čudež in borili se bomo do zadnje minute. Predaja ne pride v poštev.''

Stuttgart se trenutno nahaja na 17. mestu prvenstvene lestvice in ima dve točki zaostanka za Werderjem, ki bi se ob obstoječem vrstnem redu potegoval za obstanek med elito.

Stuttgartu ne preostane drugega, kot da v zadnjem krogu premaga Wolfsburg in upa zmago Eintracha v Bremnu, s katero bi se - vsaj začasno - še izognil izpadu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.