Šport > Nogomet
18 ogledov

"To se ne sme več zgoditi. Nikdar!"

(Maribor - Olimpija) Prva Liga derbi Ljudski vrt Saša Despot
Maribor bo na povratni tekmi polfinala Pokala Slovenije v Ljudskem vrtu poskušal nadoknaditi gol zaostanka za Olimpijo.

Mariborčani so bili dobri na poti do nove zmage v Stožicah, ko je v razmaku petih minut za preobrat in uspeh domačega moštva poskrbel Leon Benko

Trener vijoličasti Darko Milanič je za Nkmaribor.si povedal, da so njegovi varovanci pripomogli k zmagi večnega tekmeca.

"Nasprotniku, ki ni imel rešitve, smo omogočili, da tekmo zmaga. V zadnjih desetih minutah se je nerazumljivo zgodil padec zbranosti. Bistveno premalo smo igrali v tistih trenutkih, nismo delali, kar bi morali in kar bi si želeli,'' je povedal trener in pojasnil dogodke med 81. in 85. minuto, ki so zapečatili usodo mariborske ekipe.

''Težko razumljivo, dejansko smo nehali igrati. Ko je bilo več prostora, smo izpeljali nekaj zelo dobrih akcij. Zabili smo fantastičen gol, imeli priložnost, ko bi lahko oz. bi morali povišati rezultat. Potem pa se je počasi zgodila izguba nadzora. Rinili smo naprej, brez da bi si želeli dlje zadržati žogo, s tem pa bi nam se odpiral prostor za nove zaključke. Skrbi me, da smo tako popustili. To se ne sme več zgoditi. Nikdar!''

Aktualni slovenski podprvak bo pred domačimi gledalci lovil gol zaostanka, upoštevajoč zadetek v gosteh pa izhodiščni položaj niti ni tako slab.

''Nismo zadovoljni, da smo izgubili. Sploh na takšen način. Tega si nikakor nismo želeli, tudi potek tekme je kazal, da ne bo tako. Toda imamo še 90 minut v Ljudskem vrtu, ko bomo skušali narediti vse, da se uvrstimo v finale. Zdaj pa se usmerjamo nazaj k prvenstvenim obveznostim,'' je sklenil Milanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.