Šport > Nogomet
20 ogledov

To se ni zgodilo 117 zaporednih tekem

lionel messi EPA
Argentinski napadalec Lionel Messi prvič po 117 zaporednih tekmah na srečanju z reprezentanco Čila ni zabeležil niti enega samega strela na gol.

Kapetan reprezentance Lionel Messi je odigral polnih 90 minut na kvalifikacijski tekmi za nastop na SP 2018, na kateri je argentinska izbrana vrsta premagala Čile (2:1) in se mu tako oddolžila za poraz v finalu Cope Americe.

Zvezdnik Barcelone se na tekmi ni vpisal med strelce, gole sta dosegla Ángel di María in Gabriel Ivan Mercado, medtem ko prvi zvezdnik ekipe ni zabeležil niti enega samega strela na gol, kar se je zgodilo prvič po 117 tekmah.

Messi v povprečju zabeleži šest strelov na gol v Ligi prvakov in pet v domači La Ligi, v letošnji sezoni pa je v dresu Barcelone zabil 37 golov na 38 tekmah. 

V zadnjih treh sezonah je v klubskih barvah v povprečju dosegal 1,03 gola na tekmo, medtem ko je v reprezentančnem dresu dosegal en gol na 1,66 tekme.

''Gavči'' se trenutno nahajajo na petem mestu kvalifikacijske lestvice za nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Na prvem mestu je Ekvador, ki ima tri točke prednosti pred Urugvajem in pet pred Brazilijo. Prav tako pet točk zaostajata četrti Paragvaj in peta Argentina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.