Šport > Nogomet
30 ogledov

Toča zadetkov v Ljudskem vrtu, zmaga Olimpije

maribor zavrč prva liga slovensko prvenstvo bohar ibraimi milec Nino Verdnik
Maribor je moral za zmago proti Domžalam napadati iz ozadja, gledalci v Ljudskem vrtu pa so bili v težkih vremenskih razmerah priča kar osmim zadetkom (5:3). Olimpija je doma premagala Zavrč (3:2) in se na lestvici zavihtela na šesto mesto.

Mariborčani so ob odsotnosti Jean-Philippa Mendyja, Aleksandra Rajčevića in Aleša Mejača, ki imajo zdravstvene težave, pričakali Domžale. Tudi te niso nastopile z vsemi razpoložljivimi močmi, zaradi poškodb so manjkali Draško Božović, Marko Kovjenić in Tadej Rems, zaradi kartonov pa Rudi Požeg-Vancaš. Gledalci so v neprijaznem vremenu videli ne le zmage prvakov in vodilnih na lestvici, temveč tudi kar osem golov osmih različnih avtorjev.

Arghus začel strelski pohod

Mariborčani, Martin Milec je igral stoto tekmo v mariborskem dresu, so odlično začeli tekmo in že v četrti minuti povedli. Dejan Mezga je iz kota podal do Mitje Vilerja na levi strani, ta je podal v sredino, kjer je bil najvišji Arghus in z glavo zadel za 1:0. Pred tem so Domžalčani zapravili priložnost prek Slobodana Vuka, ki je zgrešil z glavo že v prvi minuti tekme.

Domžalčani do preobrata

Domači so bili spet nevarni v deveti minuti, potem ko je do strela iz bližine prišel Marcos Tavares, Nejc Vidmar pa je odlično posredoval. V 12. minuti so gosti izenačili. Arghus je pred svojim kazenskim prostorom storil napako pri oddaji žoge. Njegovo podajo je prestregel Žan Majer, ki je z 20 metrov odlično meril v spodnji levi kot vrat nemočnega Jasmina Handanovića.

Mezga Maribor Zulte-Waregem Evropska liga | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
Deset minut zatem so Domžalčani povedli. Slobodan Vuk je z leve strani podal na vrh kazenskega prostora do Joshue Parkerja, ki je močno sprožil proti vratom in zadel zgornji levi kot domačih vrat. Dve minuti pozneje je imel novo priložnost pri domačih Tavares, a se je znova izkazal Vidmar, Damjan Bohar pa je v 25. minuti žogo poslal čez prečko.

Fajić in Mezga naredila red

Gledalci v Ljudskem vrtu pa so v prvem polčasu videli še dva gola, na njihovo veselje oba v mreži gostov. Najprej je v 38. minuti Nusmir Fajić s strelom po tleh zadel z roba kazenskega prostora, tri minute pozneje pa je Aleš Mertelj na desni strani kazenskega prostora našel Mezgo, ki je prodrl proti vratom gostov in s strelom pod prečko premagal Vidmarja.

Gosti so bolje začeli drugi polčas, po zapravljeni priložnosti Majerja oziroma Slobodana Vuka so izenačili v 50. minuti, ko je bil uspešen Erik Janža s prostega strela z 20 metrov. Tri minute pozneje se je sam pred Vidmarjem znašel Mezga, a žogo z 12 metrov poslal mimo leve vratnice.

Med strelce še Črnič in Bohar

V 72. minuti so imeli Štajerci novo priložnost, Matic Črnic je streljal z roba kazenskega prostora, vratar Vidmar pa se je toliko dotaknil žoge, da jo je odbil v prečko. Pet minut zatem je Bohar domače spet popeljal v vodstvo, in sicer iz bližine in s pomočjo vratnice, zmago domačih pa je v 85. minuti potrdil Črnic s strelom z dobrih desetih metrov. Mariborčani bodo v 19. krogu prihodnjo nedeljo gostili Zavrč, Domžale pa bodo dan prej gostovale v Celju.

Olimpija skočila na tretje mesto

Ljubljančani, ki so v zadnjih dneh ostali brez Zajka Zebe, Nikole Nikezića in Davorja Bagarića, ti so zapustili ljubljanski klub, so kljub odsotnosti poškodovanih Tadeja Apatiča in Andraža Šporarja premagali novinca v ligi Zavrč. Ta je igral brez kaznovanega Aleša Čeha. Junak tekme je postal Dejan Djermanović z dvema goloma, ki je moral v 77. minuti iz igre zaradi poškodbe. Olimpija je prišla do sedme zmage v sezoni in se povzpela na šesto mesto, Zavrč pa kljub šestemu porazu vsaj začasno ostaja tretji.

(Olimpija - Domžale) pokal | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Že v četrti minuti so imeli gosti prvo priložnost, po kotu je do strela s sedmih metrov prišel Dino Kresniger, a zadel le zunanji del mreže ljubljanskega gola. Devet minut pozneje so gostitelji povedli. Po kotu Đorđeja Ivelje se je v kazenskem prostoru najbolje znašel povratnik po poškodbi Dejan Djermanović in z glavo zadel za 1:0.

Isti igralec je vsega štiri minute zatem podvojil prednost zeleno-belih. Tokrat je zadel po podaji Matica Finka, ki je lepo našel povsem osamljenega ljubljanskega napadalca, ta pa je nato z levico zadel nasprotni kot Zavrčevih vrat. Po kar odprti igri obeh ekip so v 35. minuti gosti prišli do znižanja zaostanka. Domači vratar Aleksander Šeliga je pri izbijanju žoge zadel Finka, od njega pa se je žoga odbila v mrežo.

Vreme prekrižalo načrte Zavrču

V uvodu drugega dela so pobudo na igrišču prevzeli igralci Zavrča, vendar ob vse težjih razmerah za igranje niso izpeljali kakšne nevarnejše akcije. V 63. minuti je pri Olimpiji s 25 metrov Nik Omladič le za malce zgrešil vrata gostov, tudi gosti so kar nekajkrat prišli do strelov, ki pa so bili bolj ali manj nenevarni.

Zato pa je bil spet nevarnejši Omladič, ki je v 70. minuti Olimpiji priigral prednost s 3:1, potem ko je zadel s prostega strela. Žoga je sicer zadela živi zid in spremenila smer leta ter tako presenetila Gregorja Finka. Upe gostov, ki so bili v teh trenutkih precej nevarni, je obudil Jože Benko, ki je po zmedi v domačem kazenskem prostoru v 83. minuti znižal na 3:2, a to je bilo tudi vse, kar je uspelo Zavrču.

Ljubljančani bodo v 19. krogu prihodnjo nedeljo gostili Velenjčane, Zavrč pa bo gostoval v Mariboru.

Dež odplaknil tekmi v Novem mestu in Celju

Deževje po Sloveniji spet kroji spored državnega prvenstva v nogometu. V soboto bi moralo biti na sporedu vseh pet tekem 18. kola Prve lige Telekom Slovenije, a je dež preprečil dvoboja Krka – Triglav in Celje – Gorica, saj sta igrišči na stadionih Portoval in Arena Petrol preveč razmočeni za igro.

Tekma med Novomeščani in Kranjčani bo po novem v torek ob 13. uri, Celjani in Novogoričani pa se bodo med seboj pomerili na isti dan, a ob 16. uri.

Po predvidenem sporedu pa bodo danes na sporedu dvoboji Olimpija – Zavrč, Maribor – Domžale (oba ob 17. uri) ter Luka Koper – Rudar Velenje (20.05).

Prva liga Telekom Slovenije, 18. kolo:

Olimpija Ljubljana : Zavrč 3:2 (2:1)
Djermanović (13, 17), Omladić (70); Fink (35/ag), Benko (83)

Maribor : Domžale 5:3 (3:2)
Arghus (4), Fajič (38), Mezga (41), Bohar (77), Črnic (85); Majer (12), Parker (22), Janža (50)

Luka Koper : Rudar Velenje 1:0 (1:0)
Galešić (42/11m)

Prestavljeno:
Krka - Triglav
Celje - Gorica

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.