Šport > Nogomet
10 ogledov

Toerum dobil nogo

Knut Toerum se je z Rosenborgem še včeraj veselil velike zmage nad Valencio, dan Žurnal24 main
Le dan po veliki zmagi Rosenborga v tretjem krogu lige prvakov proti Valenciji je trener norveške ekipe Knut Toerum predčasno pospravil kovčke.

Rosenborg je po treh tekmah v LP na drugem mestu skupine B, tri točke za vodilnim Chelseajem. A glavni razlog prekinitve sodelovanja s Knutom Toerumom so Rosenborgove predstave v domačem prvenstvu, kjer je ekipa iz Trondheima šele na šestem mestu, v preteklosti pa je na primer osvojila kar 20 naslovov državnega prvaka v zadnjih 30 letih.

"Trudil sem se po najboljših močeh. Toda lestvice so neusmiljene, predvsem ko gre za klub, kjer je osvojitev naslova norveškega prvaka prej pravilo kot izjema," je dejal Toerum, ki ga bo do konca sezone zamenjal dosedanji pomočnik Trond Henriksen.

Megson nasledil Leeja
Angleški nogometni klub Bolton je danes dobil naslednika trenerja Sammyja Leeja, ki je klub zapustil 17. oktobra. V prihodnjih dveh letih in pol bodo igralci s severozahoda Anglije igrali po napotkih Garyja Megsona. Slednji se je doslej najbolj proslavil v West Bromwich Albionu, klubu slovenskih reprezentantov Roberta Korena in Boštjana Cesarja, saj mu ga je dvakrat uspelo popeljati med elito (2002 in 2004).

Gary Megson © Getty Images

 

"Garyju in njegovi karieri sem namenil veliko pozornosti. Pokazal je, da je pripravljen zavihati rokave in da ima pravi značaj za bitko, ki nas v tej sezoni zagotovo čaka," je dejal predsednik Boltona Phil Gartside . Bolton je v tej sezoni v premier league osvojil le pet točk v desetih tekmah in je na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.