Šport > Nogomet
21 ogledov

Tole pa ne bo všeč velikemu vodji!

Gol vratarja Youtube
Na azijskem prvenstvu do 16 let je padel zelo nenavaden zadetek.

Na azijskem prvenstvu do 16 let, ki poteka v Indiji, sta se v skupini D pomerili reprezentanci Uzbekistana in Severne Koreje. Slednja je najuspešnejša država na dosedanjih tekmovanjih, dvakrat je slavila, dvakrat pa je zaigrala tudi v finalu. Po dva naslova imajo še Južnokorejci, Kitajci, Japonci ter mladi nogometaši iz Saudove Arabije in Omana.

A tokratna tekma z Uzbekistanci, tudi ti so že enkrat osvojili tekmovanje, ne bo ostala v lepem spominu Severnihkorejcev, ki so klonili z 1:3. Prvi zadetek na tekmi je v 49. minuti 'zabil' kar vratar Uzbekistana Jasurbek Umrzakov, ki je izkoristil slabo posredovanje nasprotnega čuvaja mreže Jang Paek Hoja. Ta je do 68. minute klonil še dvakrat, v 81. minuti pa je bil zamenjan. Šest minut prej je Severna Koreja zabila častni zadetek.

Obe reprezentanci sta se sicer prebili v izločilne boje, v četrtfinalu pa je bila uspešnejša Severna Koreja, ki je po streljanju enajstmetrovk izločila Oman. Nesrečni vratar je tokrat obsedel na klopi. V polfinalu se bodo nogometaši s Korejskega polotoka pomerili z Iranom. Drugi polfinalni par sestavljata Japonska in Irak. Ta je v četrtfinalu z 2:0 premagal Uzbekistan.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.