Šport > Nogomet
2795 ogledov

Toliko je zaslužil Skomina

damir skomina EPA
Finalni obračun Lige Evropa med Ajaxom in Manchester Unitedom bo sodila slovenska sodniška trojka na čelu z Damirjem Skomino.

Damir Skomina velja za enega najboljših nogometnih sodnikov na svetu, zato ne preseneča, da mu je Evropska nogometna zveza (Uefa) zaupala sojenje finalne tekme drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi.

Skomini bosta ob tej priložnosti na pomoč priskočila pomočnika Jure Praprotnik in Robert Vukan, v vlogi četrtega sodnika pa bo Italijan Gianluca Rocchi.

Skomina si možnost sojenja na tako pomembni tekmi šteje v čast, obenem pa se zaveda, da s kolegi pomagajo krepiti imidž evropskega nogometa.

"Uefa že več let uporablja slogan Spoštovanje (ang: Respect, op. a.). Tekmo si bo ogledalo veliko število mladih ljudi. Pomembno je, da smo jim za zgled. Poleg dveh ekip, ki se merita na igrišču, smo tudi mi ekipa. Spodbujali bomo eden drugega in si dajali občutek podpore. Trudili se bomo po najboljših močeh, da na tej pomembni tekmi uspemo kot ekipa," je za spletno stran Uefa.org povedal Skomina.

Sojenje na finalnih tekmah takšnega kova je razmeroma dobičkonosen posel. Skomina bo prejel dnevnice v višini 200 evrov, sojenje na tekmi pa mu bo prineslo 6000 evrov, kot je to v navadi v finalih Lige Evropa in Lige prvakov, poroča Ekipa.

Komentarjev 2
  • Plavi-mil 09:50 25.maj 2017.

    Spet po tuji denarnici šnofate, če je pošteno zaslužil vas in nas nič ne briga koliko.

  • Harrison 07:36 25.maj 2017.

    Jug pa je bil za golom, kamor tudi sodi. Ne pa da mu v našem nogometnem prostoru namenjajo sojene derbija.