Šport > Nogomet
34 ogledov

Toliko na Otoku ni zaslužil še nihče

zlatan ibrahimović EPA
Napadalec Paris Saint-Germaina še naprej buri duhove s špekulacijami o tem, kje naj bi nadaljeval svojo kariero. Od angleške Premier League bi ga lahko odvrnila britanska davčna zakonodaja.

Zlatan Ibrahimović za prestop v Premier League zateva tedensko plačo v višini 600.000 funtov (750.000 evrov), poročajo angleški mediji.

Švedski napadalec in dolgoletni član francoskega prvaka bo ob koncu letošnje sezone zapustil PSG, še vedno pa ni znano, kje bo nadaljeval svojo kariero. 

Pred dnevi je svetovno javnost presenetil z izjavo, da razmišlja o upokojitvi, a glede na zanimanje, ki ga pri 34 letih še vedno generira, so njegove besede bližje prvoaprilski šali kot pa realni karierni odločitvi.

Pogodba s PSG-jem se mu izteče ob koncu sezone, tako da bo francosko prestolnico zapustil kot prost nogometaš. Angleški Daily Mail je v javnost lansiral številko, ki jo bo moral izkašljati bodoči delodajalec.

''Radi bi podpisali z njim, a znesek je nenormalen,'' je povedal neimenovani vir. ''Razumemo, da bi bil velika pridobitev, toda ali je res vreden toliko denarja? Pri 34 letih?'' je dodal.

Za Ibrahimovića se zanimajo tudi kitajski nogometni klubi, ki mu ponujajo tedensko plačo v višini milijon funtov, vendar nogometaš nima želje po selitvi na daljni vzhod.

Ibra je na seznamu želja vseh angleških velikanov, z izjemo Manchester Cityja, kjer bo prihodnje leto poveljeval Pep Guardiola.

''Razen Manchester Cityja, ki ga bo vodil Guardiola, so na naša vrata potrkali vsi veliki klubi. Glede na njegovo fizično in mentalno stanje ima pred seboj še pet let. Ima neverjetno veliko energije in postaja vse boljši. V prostem času se celo odpravi na lov. Ni človek. Ljudje si ne morejo predstavljati, česa je sposoben,'' je svojega varovanca pohvalil agent Mino Raiola.

Ibrahimović bi lahko postal daleč najbolje plačani nogometaš v angleškem prvenstvu. Z 260.000 funti tedenske plače je na vrhu seznama Wayne Rooney. V ozadju Švedove megalomanske zahteve se skriva britanska davčna zakonodaja. Največji zaslužkarji morajo namreč plačati dodatnih 45 odstotkov davka na zaslužek, ki presega 150.000 funtov na leto.

Če bi se Ibrahimoviću uspelo dogovoriti za tedensko plačo 600.000 funtov, bi po plačilu davka in zavarovanja na teden zaslužil 318.200 funtov. V tem primeru bi klub, k bo pripravljen sprejeti takšne zahteve, moral odšteti več kot 30 milijonov funtov na leto.

Najbolje plačani igralci Premier League:

1. Wayne Rooney (Manchester United) 260.000 funtov na teden
2. Sergio Agüero (Manchester City) 240.0000
=  Yaya Touré (Manchester City) 240.000
4. Eden Hazard (Chelsea) 220.000
5. David Silva (Manchester City ) 200.000
6. Mesut Özil (Arsenal) 190.000
7. Raheem Sterling (Manchester City) 180.000
8. Cesc Fábregas (Chelsea) 170.000
=  Kevin de Bruyne (Manchester City) 170.000
10. John Terry (Chelsea) 160.000

* - pred plačilom davka, zneski lahko variirajo glede na različne bonuse

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.