Šport > Nogomet
24 ogledov

Topničarji še naprej branijo lovoriko

Olivier Giroud EPA
Branilec naslova Arsenal je brez večjih težav opravil z Middlesbroughjem in se zanesljivo uvrstil v četrtfinale.

Middlesbrough je v osmini finala senzacionalno izločil Manchester City na njegovi zelenici, navijači drugoligaša pa so upali v podoben razplet tudi na stadionu Emirates. A tokrat je bil Arsenal preprosto prredober, dominiral je vseh 90 minut. Gostje so prvič resno zapretili prav v zadnji minuti rednega dela, ko je strel Alberta Adomaha za kakšen meter švignil mimo leve vratnice, tik pred koncem sodniškega podaljška pa je Kike žogo z glavo poslal v vratnico.

Topničarji so si prigrali številne priložnosti, dvoboj pa so odločili že sredi prvega polčasa, ko se je v dveh minutah dvakrat med strelce vpisal Olivier Giroud. Po sijajni podaji Santija Cazorle je v 27. minuti na levi strani kazenskega prostora gostov do žoge prišel Kieran Gibbs in z natančno podajo pred golom našel francoskega napadalca. Ta je v drugo zadel po podaji iz kota, ko je mojstrsko z volejem poslal okroglo usnje za hrbet gostujočega vratarja.

O premoči domačih veliko pove tudi podatek, da je bila žoga v njihovi posesti na začetku tekme kar 75 odstotkov. Kasneje so izbranci Arsena Wengerja pretili predvsem v hitrih protinapadih, z nekaj odličnimi obrambami pa se je izkazal vratar gostov Tomas Mejias, predvsem ob poizkusih Thea Walcotta in Alexisa Sancheza.

Lepo presenečenje je danes pripravil Bradford, ki je izločil premierligaša Sunderland, Aston Villa pa je po menjavi trenerja premagala Leicester City.

Rdeči po preobratu med osem

Liverpool je v zadnjem obdobju ujel zmagovalno formo in je tudi v ligaški konkurenci zopet v boju za najboljšo četverico, ki nudi vstopnice za Ligo prvakov. Tudi Crystal Palace je po prihodu Alana Pardewa dvignili v formi in v ligi zasedajo 13. mesto, tudi v pokalu pa so računali na visoko uvrstitev, a je Liverpoolu po zgodnjem zaostanku uspel preobrat.

Martin Škrtel je napačno ocenil let žoge in z glavo slabo posredoval, do žoge je prišel Marouane Chamakh, ki je z glavo ustrelil proti golu. Simon Mignolet je še uspel ubraniti prvi strel, vendar je žoga prišla do Frazierja Campbella, ki je v 16. minuti domače popeljal do vodstva.

Gostje so drugi polčas začeli zelo ofenzivno. Med polčasom je Brandan Rodgers v igro poslal Maria Balotellija, ki je med tednom odločil derbi proti Tottenhamu. V 4. minuti nadaljevanja je Henderson s podajo prek obrambe zaposlil Daniela Sturridga, ki je zadel med nogami Speronija in izid izenačil. 

Balotelli je ob koncu 57. minute padel na robu kazenskega prostora in sam izvedel prosti strel. Močan strel po sredini gola in slabo posredovanje Speronija, ki je žogo odbil le do Lallane je slednjemu na pladnju prinesla popoln preobrat Liverpoola na Selhurst Parku.

Več na Goal.com/si/.

FA pokal, osmina final:

Crystal Palace : Liverpool 1:2 (1:0)
Campbell 15.; Sturridge 49., Lallana 58.

West Bromwich Albion : West Ham United 4:0 (2:0) 
Ideye 20., 57., Morrison 42., Berahino 72. 

Blackburn Robers : Stoke City 4:1 (2:1) 
King 36., 51., 55., Gestede 45./11-m; Crouch 10. 

Derby County : Reading 1:2 (0:0) 
Bent 60.; Robson-Kanu 52., Aiyegbeni 81.

Aston Villa : Leicester 2:1 (0:0) 
Bacuna 68., Sinclair 89.; Kramarić 91. 

Bradford : Sunderland 2:0 (1:0) 
O'Shea 3./ag, Stead 61. 

Arsenal : Middlesbrough 2:0 (2:0) 
Giroud 27., 29

Jutri:
Preston North End - Manchester United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.