Šport > Nogomet
24 ogledov

Topničarji streljali na City, odločil Silva

Silva Aguero Agüero Manchester City Arsenal Premier League Anglija liga prvenstv Reuters
Manchester United je z zmago nad Queens Park Rangers prvič po dveh mesecih prevzel vodstvo na vrhu Premier League (2:0). Že čez nekaj ur je rdeče vrage na prvem mestu spet zamenjal Manchester City, ki je doma premagal Arsenal (1:0).

Gol Davida Silve je odločil eno izmed tekem sezone na stadionu Etihad v Manchestru. Manchester City je na derbiju z Arsenalom odgovoril izzivu mestnih sosedov Manchester Uniteda, ki jih je z zmago pri Queens Park Rangers po dolgem času izrinil z vrha lestvice. Na tekmi, kjer so se priložnosti nizale na eni in drugi strani, je zmagoviti gol na koncu zabil španski reprezentant Silva, ki je srečno prišel do žoge po močnem strelu Maria Balotellija, Sergio Agüero pa ga je spretno našel povsem samega na drugi vratnici.

Svoje priložnosti so imeli tudi gostje. Strel Robina van Persieja s sredine kazenskega prostora je bil v drugem polčasu mnogo preslab za izvrstnega vratarja Joa Harta, ki je moral do konca braniti minimalno prednost Cityja, saj njegovi soigralci v napadu na čelu z nekdanjim topničarjem Samirjem Nasrijem lepih akcij niso zaključevali z zadetki. Dvakrat je Harta v izdihljajih tekme dodobra pretegnil belgijski branilec Thomas Vermaelen, a dragocenega gola topničarjem ni uspelo zabiti.

Vragi vrgli rokavico Cityju z vrha lestvice

Wayne Rooney je na Loftus Roadu v Londonu zadel že po 52 sekundah igre in naravnal Manchester United proti lahki zmagi nad Queens Park Rangers. Vragi so si pri lanskoletnih drugoligaših pripravili še celo serijo priložnosti, enega redkih golov, svojega prvega ligaškega po skoraj dveh letih, pa je na koncu zabil Michael Carrick. Po tem, ko je United v prvenstvu izgubil proti Manchestru Cityju (1:6), so varovanci Sira Alexa Fergusona osvojili 19 od možnih 21 točk in pred popoldansko tekmo sinjemodrih proti Arsenalu prehiteli svoje mestne rivale na vrhu lestvice.

Dan se za Fergusona sicer ni začel preveč spektakularno, saj je lahko v časopisih prebral nov napad svojega nekdanjega varovanca Roya Keana. Bivši kapetan Uniteda in irske reprezentance je bil znova zelo kritičen do mladih nogometašev z Old Trafforda, ki jih je pošteno popljuval tudi po izpadu iz Lige prvakov. Tokrat je puščice usmeril proti Fergusonu. "Njegovih trenerskih sposobnosti ne moreš primerjati z nobenim komentatorjem," je dejal Keana. "Ampak rad bi tudi rekel, da brez igralcev, kot sem bil jaz, morda ne bi imel tako dobre statistike ...Hitro se pozabi, kako smo se zanj žrtvovali."

Vučkićev povratek v Premier League

Nizozemski vratar Michel Vorm je bil kot že ničkolikokrat letos prvo ime Swansea Cityja, saj je v prvem polčasu tekme pri Newcastlu Unitedu ubranil nekaj izjemnih priložnosti srak, v zapravljanju katerih je blestel predvsem njihov prvi strelec Demba Ba. Slovenski (mladi in članski) reprezentant Haris Vučkić se je prvič po 28. avgustu, ko je dočakal svoj ognjeni ligaški krst in se nesrečno poškodoval na obračunu s Fulhamom, vrnil na klop članskega moštva in v igro spet vstopil nekaj minut pred koncem.

Trener Alan Pardew je v igro namesto Cheikha Tiotéja in Gabriela Obertana poslal Vučkića in Sammyja Ameobija, dolgoletna soigralca pri mladi in rezervni ekipi črno-belih, a tudi s Slovencem in Angležem na zelenici Newcastlu ni uspelo zatresti mreže izvrstnega Vorma. S točko so srake sicer preskočile Liverpool na šestem mestu, a imajo pred nedeljskimi obračuni tekmo več od Redsov. Nov remi (Newcastle ni zmagal že na petih tekmah zapored) je Pardewove varovance tudi oddaljil od morebitne bitke za prva štiri mesta, ki na koncu sezone vodijo v Ligo prvakov. Pred tekmo so se zbrani na stadionu St. James' Park z uradno slovesnostjo spomnili tudi na nedavno preminulega nekdanjega nogometaša Garyja Speeda.

Po Newcastlu, Valencii in Cityju je Chelsea izgubil točke pri ... Wiganu.

Tri zaporedne zmage na treh težkih tekmah z Newcastlom Unitedom, Valencio (v Ligi prvakov) in Manchestrom Cityjem so navidez prerodili Chelseajevo sezono in rešili stolček ogroženega trenerja Andréja Villasa-Boasa. Toda čudna so nogometna pota. Trener modrih je na gostovanju pri Wiganu Athleticu na klopi spet pustil Fernanda Torresa, njegova odločitev pa je izgledala dobro vse do 88. minute, ko je vodilni gol Daniela Sturridga izničil Jordi Gómez.

Angleški reprezentant je po prvem polčasu brez golov zabil fantastičen vodilni gol za modre, ko je sprejel dolgo diagonalo v kazanskem prostoru in s svojo slabšo desnico zabil v daljši kot Wiganovega gola. Neambiciozna igra modrih je skupaj z obrambnimi menjavami Villasa-Boasa ponudila priložnost domačih, ki so jo izkoristili z obema rokama. Nekdanji nogometaš Chelseaja Franco Di Santo je prodrl mimo Branislava Ivanovića in iskal Victorja Mosesa, vratar Petr Čech pa je s slabim posredovanjem odbil žogo točno na nogo Gómeza, ki jo je nekdanji mladinec Barcelone le potisnil v mrežo. Modri so tako zapravili lepo priložnost, da bi se prvemu Manchestru Cityju približali na vsega štiri točke.

Angleška liga, 16. kolo:

Blackburn Rovers : West Bromwich 1:2 (0:0)
Dann (72); Morrison (53), Odemwingie (89)

Everton : Norwich City 1:1 (0:1)
Osman (81); Holt (28)

Fulham : Bolton Wanderers 2:0 (2:0)
Dempsey (33), Ruiz (34)

Wolverhampton Wanderers : Stoke City 1:2 (1:0)
Hunt (17/11-m); Doyle (58/a.g.), Crouch (70)

Newcastle United : Swansea City 0:0
Vučkić (Newcastle) je igral od 82. minute.

Wigan Athletic : Chelsea 1:1 (0:0)
Jordi Gómez (88); Sturridge (59)

Queens Park Rangers : Manchester United 0:2 (0:1)
Rooney (1), Carrick (56)

Aston Villa : Liverpool 0:2 (0:2)
Bellamy (11), Škrtel (15)

Tottenham Hotspur : Sunderland 1:0 (0:0)
Pavljučenko (61)

Manchester City : Arsenal 1:0 (0:0)
Silva (53)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.