Šport > Nogomet
3 ogledov

Torino pričakuje plačanca

Medtem ko je Cannavaro (levo) odšel, je mnogo zvezdnikov, med njimi tudi Alessan Žurnal24 main
V derbiju 3. kola nogometne Lige prvakov se bosta v mestu Fiata udarila Juventus in Real Madrid. V skupini E bo na Old Traffordu na sporedu bitka za Britanijo.

Ko je torinska stara dama zaradi podkupovalne afere pred dvema letoma padla v drugo ligo, je sledil množični odhod nogometašev, ki niso želeli igrati v nižjem rangu. Na črnem seznamu privržencev belo-črnih je za vedno ostalo sedem imen, od Zlatana Ibrahimovića do Patricka Vieire, večni "mercenario" (plačanec) pa je zanje ostal tudi Fabio Cannavaro.

Torkov večer bo spet v znamenju nogometne Lige prvakov. © Sportnet

 
 

Kdo je vroč pri Juventusu?

S štirimi goli daleč najboljši strelec stare dame v Serie A (sledita mu Pavel Nedved in Alessandro Del Piero z enim zadetkom) je brez dvoma najnevarnejši mož belo-črnih. Amauri (28 let), nekdanji nogometaš Palerma, Chieva in Messine, bo danes lovil svoj prvi gol v LP, potem ko je enkrat že zadel v tretjem kolu kvalifikacij proti slovaški Artmediji.

Čakajo ga žvižgi
Tokrat se na mesto zločina vrača ravno Neapeljčan ali Berlinski zid, kakršen je bil njegov vzdevek po izvrstnih predstavah na svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Cannavaro bo proti bivšemu klubu igral prvič: "V Torinu pričakujem enak sprejem, kot bi ga bil deležen vsak drug bivši nogometaš. Če povem drugače – pričakujem žvižge in žalitve," si Realov branilec ne dela utvar pred večerno tekmo. A vendar se z nostalgijo spominja let v črno-belem dresu: "Tudi, če se to (žvižganje, op. p.) zgodi, to ne bo pokvarilo najboljših dveh let v moji karieri. Takrat sem igral svoj najboljši nogomet." Stanje pri stari dami se je od takrat precej spremenilo. Po izpadu v drugo ligo se je sicer nemudoma vrnila nazaj med najboljše, a zadnje čase ne blesti. Konec tedna so s porazom pri Napoliju (1:2) brez zmage ostali še peto tekmo zaporedoma, ključni igralci, kot so vratar Gianluigi Buffon , vezist Mauro Camoranesi in napadalec David Trezeguet , pa so vsi poškodovani. Stolček nepriljubljenega trenerja Claudija Ranierija je vse prej kot trden.

 

Kdo je vroč pri Realu?

Ruuda van Nistelrooya (32 let) bi v tej rubriki lahko gostili praktično vsako kolo. Nizozemec je vedno nevaren za gol, s štirimi zadetki je za zdaj prvi strelec Reala v španski ligi skupaj z rojakom van der Vaartom in Špancem Raúlom. V letošnji LP je zabil dva gola na dveh tekmah, skupno je že pri številki 59.

Bitka za Britanijo
V skupini E bo znova oživelo tradicionalno angleško-škotsko rivalstvo, saj se bosta v tako imenovani bitki za Britanijo na Old Traffordu pomerila Manchester United in Celtic . Pri domačem moštvu zaradi poškodbe ne bo igral Patrice Evra , Wayne Rooney pa je po svojih besedah v življenjski formi. Nič čudnega, saj je v sedmih dneh za angleško reprezentanco in United dosegel pet golov in tri podaje. Neugodna številka za privržence škotskega Celtica: zeleno-beli so na 16 evropskih gostovanjih osvojili le točko. Težka preizkušnja v vročem Istanbulu čaka tudi londonski Arsenal . Williamu Gallasu in Bacaryju Sagnaju se je med "ranjenci" v že tako tanki zadnji vrsti pridružil še Kolo Toure.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.