Šport > Nogomet
23 ogledov

Torres: "Anglija št. 2 – takoj za nami!"

Torres je velik oboževalec moštvenega kolega Gerrarda. "Je najboljši vezist na s Žurnal24 main
Upi Španije na svetovnem prvenstvu v nogometu, ki bo junija v Južnoafriški republiki, bodo v veliki meri odvisni od prvega napadalca Fernanda Torresa. "Anglija je slabša le od Španije," sporoča Fernando.

Vest, da bo Fernando Torres zaradi operacije kolena odsoten do konca sezone, so z mešanimi občutki sprejeli vsi nogometni navijači na relaciji Liverpool–Madrid. Odhod najboljšega španskega napadalca pod nož namreč pomeni, da ga čaka dirka s časom za nastop na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki. V enem izmed nedavih intervjujev je ocenil možnosti Anglije za morebiten in težko pričakovani pohod na vrh, kot najboljšega vezista na svetu pa je izbral moštvenega soigralca Stevena Gerrarda in izpustil reprezentančna kolega Xavija Hernandeza in Andrésa Iniesto.

Ljudje pravijo, da ima Španija najboljšo začetno enajsterico na svetu, toda ko pogledaš Anglijo na papirju, imajo drugo najmočnejšo enajsterico na svetu.
Fernando Torres

"Gerrard je najboljši centralni vezist na planetu," je dejal Torres v oceni najboljših angleških posameznikov, k čimer ga je verjetno vzpodbudilo dejstvo, da se je Gerrard po podpovprečni sezoni v majici Redsov znašel pod plazom kritik. Angleške medije je razveselil tudi s trditvijo, da je največji rival Špancem na SP ravno Anglija:

"Če lahko Angleži prebrodijo svojo mentalno oviro, potem bi bila Španija – Anglija perfektni finale SP," je dejal za Daily Express. "Ljudje pravijo, da ima Španija najboljšo začetno enajsterico na svetu, toda ko pogledaš Anglijo na papirju, imajo drugo najmočnejšo enajsterico na svetu."

Stevie Gerrard je najboljši centralni vezist na planetu, Wayne Rooney pa eden izmed igralcev v najboljši formi, skupaj z Lionelom Messijem.
Fernando Torres

"V Johnu Terryju in Riu Ferdinandu imajo dva izmed najboljših branilcev. Stevie Gerrard je najboljši centralni vezist na planetu, Wayne Rooney pa eden izmed igralcev v najboljši formi, skupaj z Lionelom Messijem. Težko je najti slabost v angleškem moštvu. Vse, kar morajo storiti, je prelomiti miselno blokado, ki jo povzroči izpad v četrtfinalu," pa se je dotaknil velike rane Otočanov, ki jih od večjega uspeha na SP oddaljuje že leta in leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.