Šport > Nogomet
29 ogledov

Torres L'pool ohranja med živimi

1/28
Žurnal24 main
Potem ko so nogometaši odigrali tudi povratne tekme četrtfinala Evropske lige, so jasni vsi polfinalisti drugega najelitnejšega evropskega tekmovanja. To so Liverpool, Atletico, Hamburger in Fulham.

Nizozemski nogometaš Dirk Kuyt je v 27. minuti tekme načel mrežo Benfice. Nasmeh na obrazu Rafe Beniteza je še povečal mladi, 23-letni brazilski vezist Lucas Leiva, ki je z lepo potezo posedel vratarja in Liverpool popeljal do vodstva z 2:0.

 Po 15 minutah igre v drugem polčasu je svoje znanje pokazal tudi španski reprezentant Fernando Torres, ki je Liverpoolu zagotovil vodstvo s 3:0. A upanje je Portugalcem 20 minut pred koncem tekme vrnil Oscar Cardozo, ki je s pravo bombo, ki je oplazila živi zid, zadel iz prostega strela. Že nekaj minut kasneje je znova bilo nevarno pred vrati Pepeja Reine, ko je iz prostega strela znova udaril Cardozo - tudi tokrat je žoga zadela enega izmed angleških gometašov v živem zidu - a je žoga zletela meter ali dva od vrat. Portugalci so napadali, a drugič na tekmi je udaril Torres, ki je Liverpoolu pristreljal polfinale.

Hamburger brez težav
Hrvaški napadalec Mladen Petrić je na gostovanju pri Standardu v 20. minuti Nemcem pristreljal vodstvo za 1:0, ko je premagal nemočnega vratarja Bolata. Belgijce je v igro vrnil Igor de Camargo, a že čez nekaj trenutkov je znova udaril Petrić, ki je z drugim golom na tekmi pristreljal vodstvo Hamburgerja z 2:1. Končno zmago s 3:1 je zagotovil Guerrero.

 

Atletico po liniji najmanjšega odpora
Vse, kar je bilo Atleticu potrebno narediti za napredovanje, je bilo zadržati začetni rezultat 0:0. To je nogometašem iz Madrida tudi uspelo. Zavoljo boljše gol razlike v gosteh (2:2 je bilo v Valencii), so napredovali nogometaši Atletica.

 

Fulham ekspresno povedel
Nogometaši Fulhama so v Nemčiji bili pred nalogo ubranitve domače zmage nad Wolfsburgom. Angleži so na gostovanju pri Wolfsburgu povedli že po 20 sekundah dvoboja, ko je zadel Bobby Zamora. To je bil tudi edini zadetek na tekmi, ki je Fulhamu več kot zadoščal za kar nekoliko senzacionalno napredovanje v polfinale Evropske lige. Liverpool in Fulham tako kar nekoliko presenetljivo rešujeta angleško čast v evropskih pokalih.

 

Evropska liga, četrtfinale, povratne tekme:


Atletico Madrid : Valencia 0:0 (0:0)/2:2/

Liverpool
: Benfica 4:1 (2:0) /1:2/
Kuyt (27), Leiva (34), Torres (59, 82); Cardozo (70)


Standard Liege : Hamburger SV 1:3 (1:2) /1:2/
Camargo (33); Petrić (20, 35), Guerrero (90)

Wolfsburg : Fulham 0:1 (0:1) /1:2/
Zamora (1)


v krepkem tisku so moštva, ki so napredovala

/izidi s prvih tekem/


Polfinalna dvoboja (22. in 29. april):

Hamburger - Fulham

Atletico - Liverpool

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.