Šport > Nogomet
21 ogledov

Torres potrata denarja

Torres je bil v prvem polčasu povsem v senci branilcev Manchester Uniteda. (Foto Žurnal24 main
Po izpadu Chelseaja Carlo iz Lige prvakov sta na udaru kritik trener Carlo Ancelotti in napadalec Fernando Torres, ki tudi v 11. tekmi za Londončane ni uspel zabiti gola.
Po kakšnim pritiskom je Fernando Torres, ki tudi na 11. tekmi ni zadel za Chelsea, zgovorno govorijo tudi ocene igralcev po tekmi. Španec je prejel daleč najslabšo oceno 3 (ocenjuje se od 1 do 10). Pri nogometnem portalu goal.com so oceno obrazložili: Videli smo en strel z glavo, žoga pa je zgrešila cilj. To je bilo vse, kar je pokazala najdražja okrepitev Chelseaja.

Nogometaši Chelseaja so izgubili tudi povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov v nogometu proti Manchester Unitedu, ki je bil v drugo boljši z 2:1, skupno pa s 3:1.

Trener Londončanov Carlo Ancelotti je po porazu v Londonu z 1:0, kljub negodovanju navijačev, v prvo enajsterico spet uvrstil Španca Fernanda Torresa, na klopi pa pustil Didierja Drogbaja, ki je v drugem polčasu dosegel izenačujoči zadetek za Chelsea.

Italijanu kljub dejstvu, da Torres po prihodu v Chelsea sploh še ni zabil gola, sicer ni pretirano žal, da je je Špancu ponudil prednost pred Drogbajem, pa čeprav je dejal, da je morda le naredil napako. "Fernandu sem ponudil priložnost zaradi individualnih sposobnosti, ker sem menil, da je to bolje za nas. Dolgo sem razmišljal o tem, ali naj ga uvrstim v začetno enajsterico," je po izpadu dejal nekdanji trener Milana in priznal, da je Drogba po vstopu v igro v drugem polčasu igral odlično, s Torresom pa ga je zamenjal, ker je želel po zaostanku pritisniti na obrambo nasprotnika, za to pa je potreboval sveže moči.

Navijači se z Ancelottijem ne strinjajo in menijo, da je prihod Torresa, za katerega je Chelsea plačal 50 milijonov funtov, velika potrata denarja. Mnogi so po tekmi že namignili, da ga zna prav Torres kmalu stati trenerskega stolčka pri modrih, pri katerih bo sezono končal brez enega samega naslova. Na to vprašanje je le na kratko odvrnil: "Ne skrbi me."

Fernandu sem ponudil priložnost zaradi individualnih sposobnosti, ker sem menil, da je to bolje za nas. Dolgo sem razmišljal o tem, ali naj ga uvrstim v začetno enajsterico.
Carlo Ancelotti

Na drugi strani se Manchester United vnovič veseli polfinalnega nastopa, kjer se bo pomeril z boljšim iz dvoboja med Schalkejem in branilcem naslova Interjem. Rdeči vragi so se uvrstili že v svoje četrto polfinale v zadnjih petih letih. Domači strateg Alex Ferguson je po tekmi dejal, da je zmaga zaslužena, na vse pretege pa je hvalil veterana Ryana Giggsa, ki je začel akcijo za prvi zadetek, ko je po dvojni podaji izvrstno prodrl v kazenski prostor, naredil zmedo v obrambi in natančno podal pred gol, kjer je Javier Hernandez le še nastavil nogo in žogo poslal v mrežo.

Alex Ferguson si bo že danes ogledal tekmo med Schalkejem in Interjem, kljub temu, da jih v polfinalu verjetno čaka nemško moštvo, proti katerim rdeči vragi ne blestijo pa je dejal, da je čas, da se tudi to spremeni.

"Na izbiro sem imel dve moštvi. Na srečo sem izbral pravo," je dejal Ferguson, ki je celo razmišljal, da bi tekmo začel brez strelca prvega zadetka Hernandeza. Mehičan je zabil že 18. zadetek za Manchester United v sezoni.

"Kako fantastičen rezultat. Chelsea je bil morda v prvem polčasu boljši. To je bila težka tekma, vendar pa smo si zaslužili zmago. Še enkrat hvala za podporo," pa je bil kratek nekdanji kapetan angleške reprezentance Rio Ferdinand.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.