Šport > Nogomet
18 ogledov

Torres razveselil Anfield

1/24
Žurnal24 main
Veliki derbi med Liverpoolom in Chelseajem na Anfieldu je z dvema zadetkoma odločil Fernando Torres (2:0). Newcastle United je v gosteh presenetil Arsenal. Man United rešil Ji-Sung Park (2:1).

Liverpool se po obupnem začetku sezone očitno počasi pobira, saj je v nekaj dneh vpisal dve pomembni zmagi. V četrtek je za zmago redsov v Evropski ligi poskrbel neuničljivi kapetan Steven Gerrard, ki je zabil klasični hat-trick za zmago s 3:1 proti Napoliju. Nedeljski derbi v Premier League proti Chelseaju na nabito polnem Anfieldu pa je z dvema zadetkoma odločil drugi veliki zvezdnik Liverpoola, Fernando Torres. Po težavah s poškodbami se El Nino vrača v staro formo, ko je bil z ubijalskim instinktom za zadetek strah in trepet nasprotnikovih obramb. Španec je za veselje v mestu Beatlov prvič poskrbel že v 11., delo pa je dokončal v 44. minuti. Chelsea je v prejšnjih desetih tekmah v Premier League prejel le tri zadetke, tokrat pa jim je Torres zabil kar dva. Poleg obrambe veliko odgovornost za poraz nosi tudi napad, saj tokrat več od vratnice Nicolasa Anelkaja ni zmogel. "Počasi se vzpenjamo na lestvici s tem, ko vsak dan igramo bolje,“ je po tretji zaporedni zmagi v prvenstvu dejal veliki junak Torres. Liverpool z zmago ni naredil velike usluge le sebi, temveč tudi velikim rivalom iz Manchestra. United zdaj namreč za Chelseam zaostaja le še dve točki, Liverpool pa ima po zelo pomembni zmagi zdaj 15 točk na devetem mestu.

Na ponovljeni tekmi ligaškega pokala sta se tokrat za prvenstvene točke pomerila Manchester United in Wolverhampton Že takoj na začetku šok: kronično poškodovani Owen Hargreaves je presenetljivo začel tekmo v postavi Uniteda po reci in piši 777 dnevih odsotnosti. Srečno znamenje? Niti ne, saj je kanadski Anglež na igrišču zdržal le nekaj minut, nato pa igrišče zapustil s poškodbo zadnje lože. Vragi niso blesteli, a po lepi podaji Darrena Fletcherja povedli v zadnjem napadu prvega polčasa, ki ga je zanesljivo zaključil Ji-Sung Park. Volkovi niso bili v podrejenem položaju skozi celotno srečanje in dobili zasluženo nagrado, ko je izenačil Sylvan Ebanks-Blake. Štiri minute sodnikovega podaljška so bile nato spet srečne za United, saj je Park s praktično zadnjim strelom na tekmi žogo spravil za hrbet vratarja in Wolvesom po golu v pokalu Carling presodil še na ligaški tekmi. Unitedov mestni tekmec, Manchester City, je v gosteh z 2:0 premagal WBA. Oba zadetka je zabil Italijan Mario Balotelli.

Sindrom Evrope pokopal tudi Spurse
Levjesrčni povratek Tottenhama po zaostanku z 0:3 pri Boltonu na koncu ni bil dovolj in domači so se z novo zmago prebili na izjemno peto mesto, kjer so zamenjali prav Spurse. Trottersi so vodili že s 3:0, ko je zaenkrat še občasni angleški reprezentant Kevin Davies izkoristil enajstmetrovko za svoj drugi gol popoldneva, toda Londončani so se vrnili z izjemnima goloma branilca Alana Huttona in Romana Pavljučenka, a v zadnjih minutah jim je zmanjkalo streliva za izenačenje, v protinapadu pa je njihove upe pokončal povratnik Martin Petrov.

Po veličastni zmagi nad Interjem v Ligi prvakov je poraz kljub vsemu manjše razočaranje za varovance Harryja Redknappa, tako da se je spet pokazalo, kako težko je "žonglirati" med Evropo in domačim prvenstvom. Spremenjena povezava Spursov, kjer je bil prvič v zgodovini Premier League le en sam Anglež (Peter Crouch) ni bila na nivoju. Brez poškodovanega Rafaela van der Vaarta so Londončani pač drugačna ekipa ...

Topničarji brez nabojev za srake
Arsenal je proti Newcastlu, kjer Harisa Vučkića znova ni bilo niti na klopi, doživel drugi domači poraz v letošnji sezoni. Topničarji so prvi letošnji domači poraz doživeli proti WBA, ko so klonili z 2:3, tokrat pa so bile srake boljše z 1:0. Mož odločitve je postal Andy Carroll, potem ko je zabil ob koncu prvega polčasa po napaki vratarja Arsenala Lukasza Fabianskega. Kot da Arsenalu vse že ni šlo narobe, je v 92. minuti Laurent Koscielny prejel še rdeči karton.

Lestvica:
1. Chelsea 25 točk
2. Man. United 23
3. Arsenal 20
4. Man. City 20
5. Newcastle 17
...
9. Liverpool 15
...
18. Wigan 10
19. Wolverhampton 9
20. West Ham 7

Angleška liga, 11. kolo:

Liverpool : Chelsea 2:0 (2:0)
Torres (11, 44)


West Bromwich Albion : Manchester City 0:2 (0:2)
Balotelli (20, 27)


Arsenal : Newcastle United 0:1 (0:1)
Carroll (45)

Harisa Vučkića (Newcastle) ni bilo v postavi.
RK: Koscielny (92/Arsenal)

Bolton
: Tottenham 4:2 (1:0)
Davies (31, 76/11-m), Steinsson (56), Petrov (90); Hutton (79), Pavljučenko (87)

Birmingham : West Ham 2:2 (0:0)
Jerome (64), Ridgewell (73); Piquionne (48), Behrami (58)

Blackburn : Wigan 2:1 (0:0)
Pedersen (58), Roberts (68); N'Zogbia (75)

Blackpool : Everton 2:2 (1:1)
Eardley (10), Vaughan (48); Cahill (13), Coleman (50)

Fulham : Aston Villa 1:1 (0:1)
Hangeland (90); Albrighton (41)

Manchester United : Wolverhampton 2:1 (1:0)
Park (45, 90); Ebanks-Blake (66)

Sunderland : Stoke City 2:0 (1:0)
Gyan (9, 86)
RK: Shawcross (82/Stoke)

Nedelja, ob 14.30:
Arsenal : Newcastle United
Carroll (45)

Ob 16.00:
West Brom – Manchester City

Ob 17.00:
Liverpool – Chelsea

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.