Šport > Nogomet
24 ogledov

Torresova sezona za pozabo

Fernando Torres še naprej čaka na svoj prvi zadetek v dresu Chelseaja. (Foto: EP Žurnal24 main
Fernando Torres je pred prihodom v Chelsea veljal za enega najboljših napadalcev na svetu, nato pa povsem poniknil. Španec je zdaj priznal, da je za njim najslabša sezona odkar igra na Otoku.

Roman Abramovič, lastnik Chelsea, je za prihod Fernanda Torresa iz Liverpolla odštel 50 milijonov funtov, a Španec ni upravičil niti enega, kaj šele vseh 50 milijonov. El Nino je bil v majici Chelesa le še bleda senca odličnega napadalca, ki je pri redsih zabijal kot po tekočem traku in bil strah in trepet vratarjev nasprotnih ekip. Na 18 srečanjih je za klub iz Stamford Bridgea uspel zabiti en sam samcati zadetek. In še ta zadetek je zabil West Hamu, ki je izpadel iz Premier League.

Torres si je zaradi slabih predstav prislužil številne negativne kritike in srd navijačev. Zdaj pa je tudi napadalec sam resnici pogledal v oči in javnosti priznal, da je za njim najslabša sezona odkar igra na Otoku. "Za menoj je najslabša sezona v Angliji, tako da bi najraje pozabil vse skupaj. Kljub temu pa mi ni žal, da sem podpisal za Chelsea. Prepričan sem, da nas bo težko premagati, ko se bo Chelseajev stroj ogrel," je dejal Torres, ki je del krivde za slabše predstave "zvalil" tudi na poškodbo prepone, ki jo je staknil na svetovnem prvenstvu v JAR, ko je s Španijo sicer osvojil naslov svetovnega prvaka. "Poškodba, ki sem je staknil na SP, je zelo vplivala na moje predstave in mi povzročila več težav kot karkoli v moji karieri."

"Dvanajst zadetkov v eni sezoni je zame slabo. Med sezono niti na eni tekmi, ne za Liverpool ne za Chelsea, nisem igral povsem pripravljen," je še dodal Torres. Modri iz Londona so v letošnji sezoni ostali brez lovorike, Španec se nadeja, da bo v naslednji povsem drugače: "Vidim, da prihaja veliko zadetkov, ki nam bodo dali veliko uspehov. Manchester United je prvak, toda vztrajam pri tem, da smo mi glavni kandidati za naslov prvaka."

L'poola ne bo nikoli pozabil
Torres je pred prihodom v London igral na Anfiledu pri Liverpoolu. Redsi se lahko pohvalijo z izjemnimi navijači, ki ekipi ob strani stojijo v težkih in lepih trenutkih. Ravno zaradi tega Torres ne bo nikoli pozabil L'poola: "V svojem srcu se bom vedno spominjal navijačev Liverpoola in vseh lepih trenutkov na Anfieldu, toda zdaj sem osredotočen le na zmagovanje s Chelseajem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.