Šport > Nogomet
15 ogledov

Tottenham bi dal 12 milijonov za "Sarmo"

Redknapp EPA
Spletna stran angleškega brezplačnika Metro poroča, da prvoligaš Tottenham razmišlja o nakupu slovenskega reprezentančnega vratarja in kapetana Samirja Handanovića. Udinese naj bi bil svojega dolgoletnega čuvaja mreže pripravljen prodati za okrog 12 milijonov evrov.

Tottenhamov trener Harry Redknapp si je poleg Ajaxovega branilca Jana Verthongna za novo sezono v Premier League zaželel tudi slovenskega vratarja Samirja Handanovića, na svoji spletni strani poroča angleški brezplačnik Metro (www.metro.co.uk). Redknapp, ki ima po neuspešnih pogajanjih s klubom le še enoletno pogodbo, bi za nakup vratarja Udineseja moral prodati kar nekaj nogometašev.

"Verthongnov prihod na White Hart Lane bo po pričakovanjih potrjen v naslednjih nekaj dneh, delno pa ga bo financirala prodaja Nika Kranjčarja v Dinamo Kijev," pišejo pri Metroju. "Redknapp si prav tako želi pridelati še več denarja in čaka na ponudbe za rezerviste Sebastiena Bassonga, Jermaina Jenasa, Davida Bentleyja, Stevena Pienaarja, Androsa Townsenda in Giovanija dos Santosa."

Severnolondonski klub pred kratkim ni podaljšal pogodb z Louisom Sahajem, Ryanom Nelsnom in bivšim kapetanom Ledleyjem Kingom, s čimer je prihranil kar nekaj denarja za plače. Omenjene funte naj bi deloma zapravili prav za nakup novega vratarja, saj je Brazilec Heurelho Gomes na prodaj, rezervista Ben Alnwick in Oscar Jansson pa na poti iz kluba.

"Trenutek za odhod še nikoli bolj primeren"

"Spursi tipajo za vrhunskim vratarjem, opozorili pa so jih, da je slovenski reprezentant Samir Handanović na voljo, saj naj bi bil Udinese pripravljen sprejeti ponudbe. Ekipa iz Serie A ve, da Handanovića visoko cenijo po celi Evropi, saj velja za zanesljivega, konstantnega in talentiranega vratarja. Ker pa je takšnih igralcev malo, verjamejo, da je zdaj odličen čas za sklenitev posla," nadaljujejo pri Metroju.

Prvi vratar Spursov je bil v lanski sezoni 41-letni ameriški starosta Brad Friedel, ki mu konkurenco zdaj dela le 38-letni Carlo Cudicini. Tottenham naj bi imel za nakup novega vratarja na voljo okrog 12 milijonov evrov, kar naj bi bilo dovolj, da bi Udinese po letih špekulacij le prodal svojega vratarja. V zameno za Handanovića naj bi v Videm odšel mehiški reprezentant in nekdanji član Barcelone Giovani dos Santos.

"Handanović, visok, močen in agilen vratar, je v preteklosti že priznal, da ima željo po igranju v Angliji, po več kot 170 nastopih za Udinese in 55 tekmah za svojo državo pa mnogi špekulirajo, da trenutek za prestop še nikoli ni bil bolj primeren," še dodajajo Angleži.

Handanović naj bi bil že dolgo časa želja tudi Arsenala in Chelseaja, z Udinesejem pa ga pogodba veže do leta 2016, zaključujejo pri Metroju.

Komentarjev 1
  • Manager 14:47 08.junij 2012.

    Odlicna igra, ki ti omogoca druženje z vrstniki z vsega sveta, grajenje športnih objektov, dvorane, trgovanja z igralci, lahko se zanašate tudi na lastno šolo... in še mnogo vec! Pridruži se tudi ti.http://www.powerplaymanager.com/r788