Šport > Nogomet
23 ogledov

Tottenham: "Kot v najhujši nočni mori"

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Je kot v najhujši nočni mori. Ob polčasu bi se zadovoljil s porazom 0:4, saj sem se bal, da bomo dobili še kakšnega," je dejal trener Tottenhama, nakar jim je Gareth Bale skoraj priigral veliki preobrat.
Vsi rezultati, vsi strelci, lestvice in fotozadetki derbijev sredinih tekem Lige prvakovpreberite in poglejte tukaj.

Ob Realu, Bayernu, Chelseaju in Arsenalu, ki so tretjo zmago dosegli v torek, ima po treh kolih Lige prvakov popoln izkupiček devetih točk le še Lyon. Slednji so v sredo zvečer z 2:0 premagali Benfico. "To je bila naša najboljša tekma sezone. Smo vedno močnejši, tako tehnično kot fizično," je dejal trener francoskega moštva, Claude Puel. Tekma večera se je sicer igrala v Milanu, kjer je domači Inter hitro povedel s 4:0, nakar je Gareth Bale s hat-trickom skoraj pripravil veliki preobrat. Junaka večera sta bila še Nani, ki je zabil čudovit zadetek za zmago Manchester Uniteda 1:0 nad Bursasporjem, in z dvema goloma Lionel Messi za zmago Barcelone 2:0 nad Köbenhavnom.

Najboljši strelec Lige prvakov vseh časov, Raul, je svojo rekordno znamko premaknil na 68. Za zmago Schalkeja nad Hapoelom s 3:1 je zabil dvakrat. "Dva gola na tako pomembni tekmi in moja prva dva za Schalke v Ligi prvakov … počutim se zelo dobro. Nikoli si nisem mislil, da jim bom dal 68. Tega dne ne bom pozabil."

Po infarktni končnici v Milanu je trener londonske ekipe, Harry Redknapp, povedal: "Je kot v najhujši nočni mori. Ob polčasu bi se zadovoljil s porazom 0:4, saj sem se bal, da bomo dobili še kakšnega. V drugem polčasu smo napadali z dvema po boku in enim klasičnim napadalcem. Bale je odigral fantastičen drugi polčas." Malo je manjkalo in bi jim uspel veliki preobrat. Zato nočna mora. In zakaj se je vse obrnilo na glavo? "V prvem polčasu smo igrali dobro, v drugem pa smo se preveč sprostili in delali napake," je priznal trener domačih, Rafael Benitez. "Bale je odličen nogometaš. To smo vedeli in to zdaj vemo še toliko bolj. Dali smo jim preveč prostora."

Tekma na Old Traffordu je minila v znamenju priznanja, da Wayne Rooney želi zapustiti Manchester United. Za nasmešek na obrazu trenerja Alexa Fergusona ob njegovi dvatisoči tekmi na čelu tega kluba je tako poskrbel Nani. "V klubu mi niso dali zagotovil glede prihodnosti ekipe. Zato sem jim povedal, da ne bom podpisal nove pogodbe," je pred tekmo dejal 25-letni napadalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.