Šport > Nogomet
14 ogledov

Tottenham zdržal: "Ciao!" Milan

Aaron Lennon Sandro zmaga veselje slavje proslava proslavljanje
1/25
Žurnal24 main
Tottenham in Schalke sta nova potnika v četrtfinale Lige prvakov. Spursi so ubranili prednost s prve tekme in AC Milan doma zadržali pri 0:0, Nemci pa so po remiju v Španiji doma zmagali s 3:1.
Ne spreglejte galerije tekem Tottenham – AC Milan in Schalke – Valencia. TUKAJ!

Nogometaši Tottenhama so se dolgo igrali z ognjem, a proti AC Milanu na koncu niso delili usode mestnih tekmecev Arsenala. Tako kot njihovi londonski sosedje v torek so se tudi Spursi na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov posvetili branjenju vodstva s prve tekme, kar na koncu ni bilo usodno. Italijanski velikani so prikazali veliko boljšo igro kot na San Siru, a so bile priložnosti Robinha in Alexandra Pata na koncu premalo, da bi preprečile še četrto zaporedno slovo v osmini finala, od koder niso napredovali že  vse od šampionskega leta 2007.

Samo eni ekipi izmed 16 se v zgodovini Lige prvakov ni uspelo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje, potem ko je na prvi tekmi zmagala z 1:0. Toda Tottenham in trener Harry Redknapp so se s prikazanim v prvem polčasu temu nevarno približali. Gareth Bale je še ne povsem pripravljen začel na klopi, njegovi soigralci pa niso zmogli ponoviti hitre igre iz Milana. Aarona Lennona so Rossoneri več kot samo dobro zaprli na desnem boku, tako da so občasne preglavice gostujoči obrambi povzročale le dolge diagonale na Petra Croucha, ki pa je kot po pravilu neuspešno spuščal žoge svojim soigralcem.

Spurs si v prvem polčasu niso pripravili praktično nobene večje priložnosti, zato pa je bilo vsaj malce bolj pestro na drugi strani. Pato je preigral "plavajočega" rojaka Heurelha Gomesa, ki je odšel daleč iz svojih vrat, in pripravil priložnost Robinhu, a je ta slabo streljal na prazna vrata, s črte gola pa je žogo izbil William Gallas. Pato je že čez nekaj minut še enkrat pobegnil branilcem domačega moštva, a je bil Gomes tokrat na mestu. Slika je ostala skorajda enaka tudi v nadaljevanju, saj Tottenham še naprej ni imel napadalnih ambicij, Milan pa se je mučil s pripravljanjem pravih priložnosti. Ena takšnih se je v 66. minuti ponudila Robinhu, potem ko je Rafael van der Vaart nespametno zapravil žogo, Brazilcu pa iz dveh poizkusov ni uspelo premagati Gomesa. Patov strel od daleč pa je bilo praktično vse, kar je uspelo pripraviti Italijanom.

Mladi Gavranović mož odločitve v Gelsenkirchnu
Povratno tekmo osmine finala v Gelsenkirchnu – prva se je na Mestalli končala z 1:1 – so nekoliko bolje začeli domači, a nogometaši Schalkeja so kaj hitro doživeli hladen tuš, ko je v 17. minuti nemško mrežo načel Ricardo Costa. Žoga Mehmeta Topala, ki je v kazenski prostor podal s kar precejšnjo močjo, je Costo zadela v glavo in se odbila v mrežo domačega čuvaja Manuela Neuerja. Netopirji so z golom utišali navijače v Gelsenkirchnu, ki pa so se prebudili v 40. minuti tekme, ko je s prostega strela Vicenteja Guaito premagal Jefferson Farfan! Mojstrovina in 1:1.

V začetku drugega polčasa je pobuda ostala na strani Schalkeja, ki se je vodilnega zadetka veselil v sedmi minuti nadaljevanja. Za eksplozijo navdušenja v areni AufSchalke je poskrbel švicarski napadalec bosanskih korenin Mario Gavranović. 21-letnik je po fliperju v kazenskem prostoru s pomočjo dveh vratnic premagal gostujočega vratarja. Valencia je preko Aritza Aduriza imela že v naslednjih petih minutah izjemno lepi priložnosti za izenačenje, toda premalo zbranosti in natančnosti sta domače obdržali v vodstvu. In ko so netopirji v zadnjih minutah tekme krenili na vse ali nič, Farfanu v 94. minuti tekme ni bilo več težko zadeti za 3:1. Slavje v Gelsenkirchnu se je tako lahko začelo …

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

TOTTENHAM HOTSPUR : AC Milan 0:0 /1:0/

SCHALKE 04 : Valencia 3:1 (1:1) /1:1/
Farfan (40, 90), Gavranović (54); R. Costa (17)

/X:Y/ v poševnicah je izid s prve tekme
AB – z velikimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala v četrtfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.