Šport > Nogomet
22 ogledov

Tottenham zmagal na grd način

Zlatan Ibrahimović je bil po tekmi tarča kritik italijanskih medijev. (Foto: Reu Žurnal24 main
Milan je na gostovanju pri Tottenhamu vseh 90 minut neuspešno lovil zaostanek z 0:1 s prve tekme. Zmagali smo na grd način, pravi nogometaš Tottenhama Michael Dawson.

Milan je bil v Londonu veliko boljši nasprotnik od neizkušenega Tottenhama, ki je v četrtfinale napredoval po zaslugi zmage s prve tekme na San Siru (1:0).

To je bila povsem enosmerna tekma, Milan je imel kar pet velikih priložosti za izenačenje in zmago. Ker mu to ni uspelo, se poslavlja od Lige prvakov. Nogometaš Spursov Michael Dawson je po enem največjih uspehov v zgodovini kluba dejal: "Zmagali smo na grd način, vseeno pa bomo uživali." Njegov soigralec Peter Crouch, ki je z zadetkom na Nou Campu zapečatil usodo Rossonierov, pa je dodal: "Gledano v celoti, menim, da smo si zaslužili napredovanje."

To je fantastičen dosežek. Po tem, ko smo v rednem delu premagali Inter, zdaj pa izločili še Milan, je vse, kar bo sledilo, le še bonus.
Harry Redknapp, trener Tottenhama

Domači strateg Harry Redknapp, ki je spet premešal moštvo, na klopi pa pustil Jermaina Defoa, ki je minuli konec tedna zabil dva gola, je priznal, da je bil vseh 90 minut na trnih in da si še pred dvema letoma nihče ne bi upal niti pomisliti, da bi se kaj takega sploh lahko zgodilo: "To je fantastičen dosežek. Po tem, ko smo v rednem delu premagali Inter, zdaj pa izločili še Milan, je vse, kar bo sledilo, le še bonus."

Edina naša napaka v 180 minutah je bil zadetek na prvi tekmi. Menim, da smo si zmago zaslužili bolj kot Tottenham, saj smo v obeh tekmah pokazali več
Massimiliano Allegri, trener Milana

Razumljivo so rdeče-črni London zapuščali sklonjenih glav. Trener Massimiliano Allegri je bil razočaran, morda kot še nikoli: "Igrali smo zelo dobro, imeli smo veliko priložnosti za zadetek. Edina naša napaka v 180 minutah je bil zadetek na prvi tekmi. Menim, da smo si zmago zaslužili bolj kot Tottenham, saj smo v obeh tekmah pokazali več. Zdaj se bomo osredotočili na osvojitev naslova v Serie A."

Allegri je po tekmi stopil v bran Zlatanu Ibrahimoviću, ki so ga italijanski novinarji razglasili za najšibkejši člen moštva: "Zlatan je velik igralec. Igral je zelo dobro, pokazal je borbenost, trudil se je vso tekmo. Če že kaj obžalujem, je to dejstvo, da smo si zaslužili več kot le remi."

u pri Tottenhamu vseh 90 minut neuspešno lovil zaostanek z 0:1 s prve tekme. Zmagali smo na grd način, pravi nogometaš Tottenhama Michael Dawson.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.