Šport > Nogomet
24 ogledov

Totti, če se jeziš, kazen dobiš

Francesco Totti se je minuli vikend verbalno spravil nad sodnika. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Disciplinska komisija v Serie A ima veliko dela. Po kaznih Cagliariju in Brescii je ta zdaj doletela še Francesca Tottija. Zaradi izbruha jeze nad sodnika je dobil 20 tisoč evrov kazni in tekmo prepovedi nastopa.

Kapetan Rome Francesco Totti bo nedeljski veliki derbi italijanskega nogometnega prvenstva z Laziem spremljal s tribune. Disciplinska komisija ga je namreč kaznovala s tekmo prepovedi igranja in 20 tisoč evri zaradi rdečega kartona na zadnji prvenstveni tekmi z Leccejem ter za tem izbruha jeze ob odhodu z igrišča. Totti je bil izključen, ker je po prekršku Urugvajca Rubena Olivera ravnal nešportno. Sodnik je obema petelinoma pokazal plot v slačilnico, Francesco Totti pa je hotel z Urugvajcem še dodatno obračunati. Kapetana so umirili in odpeljali z igrišča šele trije funkcionarji kluba.

Visoko denarno kazen si je Totti prislužil, ker to ni bil njegov prvi primer nešportnega vedenja. Ljubitelji nogometa se ga zagotovo spominjajo z evropskega prvenstva 2004, ko je Dancu Christianu Poulsenu pljunil v obraz, njegov zadnji izpad pa je bil grob prekršek v lanskem finalu italijanskega pokala nad Mariem Balotellijem.

Disciplinski sodnik je kaznoval tudi nogometni klub Brescia, saj so njegovi navijači vzklikali rasistična gesla proti branilcu Napolija Juanu Zunigi. Klub bo moral plačati 10 tisoč evrov, kar je precej manj, kot je moral pred 14 dnevi za podoben primer odšteti Cagliari, ko so navijači zmerjali Samuela Eto'oja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.