Šport > Nogomet
4 ogledov

Totti netil izgrede

Gesta, ki je Francesca Tottija stala 20.000 evrov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Kapetan Rome Francesco Totti je bil kaznovan z 20.000 evri, ker je po koncu tekme svojim navijaškim "gladiatorjem" na tribunah v slogu rimskega cesarja pokazal "palec dol", gesto namenjeno Laziu.

V italijanskem glavnem mestu Rimu še vedno odmeva dogajanje pred, med in po nedeljskem mestnem derbiju prvoligašev Lazia in Rome na tamkajšnjem olimpijskem stadionu. Zaradi odgovornosti za netenje hudih izgredov navijačev sta bila z visokima denarnima kaznima kaznovana oba kluba, z 20.000 evri pa je bil oglobljen tudi kapetan Rome Francesco Totti.

Italijanski mediji poročajo, da je disciplinski sodnik tako vodstvu kluba Lazio kot tudi vodstvu kluba Roma izrekel kazni v višini 40.000 evrov. Ob Tottiju sta bila kaznovana igralca nasprotnega moštva Roberto Baronio in Mauro Zarate, ki ju bodo izrečene žalitve na račun igralcev Rome ter brcanje žoge v tekmece po koncu tekme stale 5000 oziroma 8000 evrov.

Disciplinski sodnik ni pokazal nobene milosti ali razumevanja niti ni kot olajševalno okoliščino vzel v obzir, da so v klubih takoj ob izbruhu izgredov sodelovali s policijo pri zatiranju nemirov. Razsodba je jasna: v obeh nogometnih klubih so odgovorni za nasilno obnašanje njihovih navijačev, ki so se večkrat spopadli, uničevali opremo na stadionu ter metali pirotehnična sredstva in petarde na igrišče.

Visoka kazen je doletela kapetana Rome Tottija, ki bo moral globoko seči v žep, ker je po koncu tekme svojim navijaškim "gladiatorjem" na tribunah v slogu rimskega cesarja pokazal "palec dol", gesto namenjeno Laziu.

Brez disciplinskega ukrepa pa je ostal branilec Lazia Stefan Radu. Prav njegova brca igralca Rome Simoneja Perrotte naj bi domnevno sprožila hud spor med navijači. Njegov prekršek ni bil razumljen kot nasilno dejanje.

Rimska policija je bila polno zaposlena. Aretirala je 16 navijačev, ki naj bi stali za izbruhom nasilja, ki je imelo za posledico tri huje poškodovane navijače Lazia, zažgan osebni avtomobil ter ohromljen mestni potniški promet.

Medtem ko v spopadu navijačev ni bilo zmagovalca, so igralci Rome dobili dvoboj na nogometnem igrišču z 2:1. Z zmago so se ohranili na prvem mestu serie A, kjer ima Roma točko več od milanskega Interja. Lazio je le tri točke pred mejo, ki pomeni izpad iz prve lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.