Šport > Nogomet
20 ogledov

Totti šokiral: "To je moj zadnji dres Rome"

Totti AC Milan AS Roma Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Zimzeleni kapetan Rome Francesco Totti je na predstavitvi dresov za novo sezono šokiral vse zbrane, ko je dejal, da bo to njegov zadnji pri rimskem prvoligašu.

"Francesco, kakšen je novi dres?" so na uradni predstavitvi opreme AS Rome za novo sezono 2013/14 vprašali dolgoletnega kapetana Francesca Tottija. "Nosil sem že mnoge, ampak ta je moj zadnji," je vzdušje v Rimu z enim stavkom povsem spremenil nekdanji italijanski reprezentant.

Navijači rimskega prvoligaša so na socialnih omrežjih takoj prevzeli pobudo in začeli objokovati odločitev kapetana, kot da bi bila že dokončna, čeprav naj bi bil v ozadju pritisk na ameriške lastnike, ki kljub obljubam Tottiju še vedno niso ponudili nove pogodbe. Aktualna se mu izteče junija naslednje leto.

Garcia že govori kot Rimljan

"Ta dres je unikaten in s tem dresom bomo zmagovali," je v skorajda že rimski italijanščini navijačem sporočil novi trener Rudi Garcia, Totti pa je, očitno razpoložen za "šale", dejal, da ga je tega naučil on.

36-letni Totti je član "Giallorossov" že od začetka profesionalne kariere, rojeni Rimljan pa je na 678 tekmah zanje dosegel 282 golov in je drugi najboljši strelec v zgodovini italijanske Serie A.

V klubski trgovini je zaenkrat moč kupiti zgolj drese s številko deset in imenom Totti, saj ostale številke še niso razdeljene. Roma se je v sredo sicer okrepila z mladim nogometašem Tinom Jedvajem, dosedanjim članom zagrebškega Dinama, ki je v zameno prejel šest milijonov evrov in 25 odstotkov od Hrvatovega naslednjega prestopa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.