Šport > Nogomet
9 ogledov

Toure zaradi dopinga še ob plačo

Ricardo Fuller Kolo Toure Žurnal24 main
Nogometni reprezentant Slonokoščene obale Kolo Toure bo moral zaradi zlorabe prepovedanih sredstev kar globoko seči v žep.

Vodstvo Manchester Cityja, angleškega nogometnega moštva, ki nastopa v elitnem otoškem prvenstvu, je namreč Toureja kaznovalo z odvzemom šesttedenskega plačila, kar znaša 800 tisoč evrov.

Toureja so letos ujeli pri uživanju prepovedanih sredstev. Nogometaš je uživanje dopinga zanikal, češ da je bil pozitiven dopinški test posledica uživanja tablet za hujšanje, ki so očitno vsebovale tudi v športu prepovedane snovi. Vendar pa njegovi zgodbi niso verjeli.

Angleška nogometna zveza (FA) ga je, potem ko je bil pozitiven na prepovedana sredstva, kaznovala s polletno prepovedjo igranja. Zdaj pa ga je denarno kaznovalo še njegovo moštvo. "Kolo našo odločitev sprejema ter želi potegniti črto pod celotno zadevo in se osredotočiti na nadaljevanje sezone," so sporočili iz Manchester Cityja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.