Šport > Nogomet
47321 ogledov

Tragedija na prvi dan službe, pet otrok ostalo brez očeta

X
Devetintridesetletnega nogometnega strokovnjaka je doletela tragična usoda.

Iz Norveške prihaja tragična vest o smrti 39-letnega Mounirja Hamouda, nekdanjega profesionalnega nogometaša in člana mladinskih reprezentančnih selekcij.

Za Hamouda je bil usoden srčni zastoj.

Da bi bilo vse skupaj še bolj tragično, je pokojni branilec umrl na prvi dan v svoji novi službi. Nedavno se je namreč pridružil trenerskemu štabu norveškega prvoligaša Stromsgodseta, s katerim je leta 2013 osvojil naslov državnega prvaka.

Hamoud je v karieri igral za Lyn, Bodo/Glimt in Stromsgodset, kjer je veljal za ljubljenca tamkajšnjega občinstva. Stromsgodsetu se je pridružil leta 2012 in tam ostal do konca svoje kariere.

Na začetku profesionalne nogometne poti je bil član mladinskih državnih reprezentanc U18, U19 in U21.

Večinoma je igral na položaju levega bočnega branilca, do upokojitve leta 2019 pa je zabeležil 349 klubskih tekem in 29 golov.

 | Avtor: X X

Po slovu od zelenic je ostal povezan z nogometom, več let je na državni zvezi pomagal pri razvoju igralcev. Nedavno se je kot trener vrnil v klub, kjer se je proslavil kot igralec, a na žalost se je njegova vrnitev končala tragično.

"To je šokantna in nadvse žalostna novica," so veliko izgubo obžalovali v norveškem prvoligašu. "Izgubili smo edinstvenega človeka. Mounir je bil vselej prijazen, pozitiven in darežljiv," so dodali ter izrekli sožalje prijateljem in družini.

Nekdanji nogometaš je za seboj pustil ženo in pet otrok, katerim bodo v klubu priskočili na pomoč z akcijo za zbiranje denarja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Toma 20:04 14.februar 2024.

    Fužbalerova ahilova peta: pumpa!

  • Avatar Zala
    Zala 19:33 14.februar 2024.

    Cepljenčki. Mladi, zdravi, največkrat športniki, cepajo kakor muhe.