Šport > Nogomet
1019 ogledov

Tragedija na stadionu, otroci panično bežali

Gimnasia Boca Juniors Reševalni pas/Twitter
Šokantne scene med nogometnim srečanjem v Argentini.

Ena oseba je izgubila življenje v nasilnih spopadih navijačev v La Plati med prvoligaško nogometno tekmo Boca Juniors - Gimnasia y Esgrima, ko so se izgredi razširili na stadion in igrišče, argentinske oblasti navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Policija je izstrelila gumijaste naboje in solzivec pred stadionom Carmelo Zerillo v La Plati, približno 50 kilometrov južno od argentinske prestolnice Buenos Aires, ko je poskušala preprečiti navijačem, da bi se vrinili v že tako prepolno prizorišče.

Nemiri so se nadaljevali v notranjosti stadiona, kjer je bilo videti šokirane gledalce, ki so preskakovali zaščitno ograjo, da bi ubežali nasilju od zunaj in prišli na igrišče.

"Lahko potrdim, da je ena oseba mrtva. Ta oseba je umrla zaradi zastoja srca," je dejal Sergio Berni, varnostni minister province Buenos Aires, kjer je potekala tekma prve argentinske lige.

Sodnik Hernán Mastrángelo je tekmo po devetih minutah prekinil do nadaljnjega "zaradi pomanjkanja (varnostnih) zagotovil." Igralci in tehnično osebje so zapustili igrišče in se umaknili v garderobe.

"Izgredi zunaj stadiona in na tribunah so vplivali na vse nas na igrišču," je dodal Mastrángelo: "Zraka, polnega solzivca, ni bilo mogoče dihati. Situacija je ušla izpod nadzora in varnostnih zagotovil ni bilo."

Oblasti v bolnišnici San Martín v La Plati so potrdile smrt 57-letnega moškega zaradi zastoja srca, ko so ga premeščali s stadiona v bolnišnico, še poroča AFP.

Več navijačev, vključno z otroki, je pohitelo s tribun na igrišče, kjer je bilo videti sedeče ali ležeče ljudi, ki so očitno okrevali po izpostavljenosti solzivcu.

Gimnasia Boca Juniors | Avtor: Profimedia Profimedia

Tekma se je zgodila v ključnem trenutku argentinskega prvenstva, do konca so bili še štirje krogi in Gimnasia je imela zadnjo priložnost, da si zagotovi naslov doma.

Do nasilja je prišlo le pet dni po tragediji v Indoneziji, kjer je v stampedu, ki ga je na polnem stadionu sprožila policija s solzivcem, umrlo najmanj 131 ljudi, vključno z 32 otroki.

Stampedo na nogometnem stadionu v Indoneziji Katastrofa Šport Ena najhujših tragedij v zgodovini nogometa
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.