Šport > Nogomet
33 ogledov

Tragedija v Braziliji: navijača ubila WC-školjka

Santa Cruz Parana Recife stadion WC školjka smrt navijača Reševalni pas/Twitter
Le še nekaj več kot mesec dni nas loči od začetka mundiala v Braziliji, kjer mediji poročajo o novi smrti med nogometnimi navijači.

Po tekmi med Santa Cruzom in Paranájem so se pred stadionom v Recifeju, enemu od gostiteljev junijsko-julijskega svetovnega prvenstva, začeli nasilni spopadi, v katerih je v petek življenje izgubil navijač. Zadela ga je WC-školjka, ki je priletela s tribun, so poročali brazilski mediji.

Globoesporte prenaša podrobnosti tragičnega dogodka iz druge lige, kjer so se pred stadionom Arruda potekali hudi spopadi med navijači, ki so na tribunah ruvali školjke in jih metali na navijače pod sabo.

Vsi pobegnili

"Pred vhodom številka šest je prišlo do velikega pretepa, ki se je končal s smrtjo navijača," je sporočil načelnik Wilson Queiroz. "Školjko so vrgli s tribun in zadela ga je z vso silo. Žrtev je bila z nekom na kraju dogodka, a so vsi pobegnili."

To seveda ni prvi tragični dogodek, ki je zaznamoval že tako naporne priprave na poletni mundial v državi. Zamude in smrtne žrtve pri gradnji, obtožbe o korupciji in protesti se vsi kar vrstijo pred turnirjem, kjer naj bi bila domača reprezentanca med glavnimi favoriti za končno zmago, rekordno šesto in prvo po letu 2002.

Sanje Blatterja z napako

Javnost iz dneva v dan pretresa rožljanje orožja na ulicah, policijski napad in uboj dveh domnevnih narkokraljev v Riu de Janeiru pa je povišal napetost tudi v številnih favelah. V Salvadorju na severovzhodu države, tudi tam bo država gostila SP, je življenje v dvodnevni policijski akciji izgubilo kar 39 ljudi.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Sepp Blatter kljub vsemu hrabri organizatorje in njihov pregrešno dragi projekt, pri katerem težavam ni videti konca. Nekateri stadioni bodo dokončani dobesedno v zadnjem hipu, preden se v domovino nogometa preseli 31 najboljših reprezentanc sveta in, seveda, za domačine vedno najboljša Brazilija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.