Šport > Nogomet
5262 ogledov

Tragično: še ena smrt na nogometnem stadionu

Schalke - Bayer, smrt gledalca Profimedia
Tragična novica z nemških zelenic. Med tekmo nemške bundeslige Schalke - Bayer je na tribunah umrl eden od gledalcev.

Črn večer na areni Veltins v Gelsenkirchnu za domači Schalke. Ne le visok poraz (0:3) proti vse boljšemu Bayer Leverkusnu, ki ga uspešno vodi nekdanji izjemni španski vezist Xabi Alonso, pač pa še tragičen dogodek na tribunah, ko je med tekmo umrl eden od gledalcev. 

Reševalci so hitro priskočili na pomoč, nesrečnemu gledalcu nudili reanimacijo, toda žal neuspešno. Na stadionu je zavladala smrtna tišina, navijači obeh ekip so namreč prenehali z navijanjem in prepevanjem navijaških pesmi. Vse v upanju, da se vse skupaj ne bi končalo tragično. 

Kot navajajo nemški mediji, je enemu od gledalcev na južni tribuni stadiona v Gelsenkirchnu med tekmo postalo slabo v zaključku tekme. Zdravniška služba je hitro prišla do nesrečneža, a gledalcu na tribuni za golom vratarja Lukasa Hradeckyja žal niso več mogli pomagati.

Nesrečni dogodek na stadionu so uradno potrdili tudi pri domačem klubu v izjavi za javnost. "Nogomet je danes drugotnega pomena. Gledalec se je med tekmo zgrudil na južni tribuni. Žal so bili vsi poskusi oživljanja neuspešni. Družini izrekamo globoko sožalje," so zapisali na Twitterju.