Šport > Nogomet
711 ogledov

Trener Barcelone v zagati: "To bo za nas resna odsotnost"

Frenkie de Jong Epa
Katalonski nogometni velikan se bo več tednov moral znajti brez poškodovanega zvezdnika Frenkieja de Jonga.

Vezist španskega nogometnega prvaka Barcelone in nizozemski reprezentant Frenkie de Jong bo zaradi poškodbe gležnja z igrišč odsoten vsaj tri tedne. Nizozemec je moral predčasno z igrišča ob zmagi Barcelone s 3:2 nad Celto v španskem prvenstvu, trener Xavi pa je povedal, da bo moral počivati vsaj do naslednjega reprezentančnega premora.

Barcelona je takoj po tekmi proti Celti objavila izjavo, v kateri je potrdila, da si je De Jong na tekmi poškodoval desni gleženj, ne da bi navedla, koliko časa bo moral 26-letnik prisilno počivati.

Zdaj pa se je javil trener katalonskega kluba, ki je pojasnil, da bo odsotnost De Jonga hud udarec za ekipo. "To bo za nas resna odsotnost," je Xavi povedal novinarjem: "Frenkie je ključen za našo igro, še posebej glede na odlično formo, v kateri je."

Xavi | Avtor: Epa Epa

Za zdaj natančna časovnica njegovega okrevanja še ni znana. De Jong naj bi izpustil prihajajoče tekme, vključno z Barcelonino tekmo proti Portu v ligi prvakov 4. oktobra. Za tem je 8. oktobra pred reprezentančnim premorom še gostovanje pri Granadi v španskem prvenstvu.

V klubu upajo, da se bo mladi nogometaš vrnil v ekipi za clasico v la ligi proti Real Madridu 28. oktobra.

Barcelona še vedno čaka tudi na vezista Pedrija, da si opomore po poškodbi stegenske mišice.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 16:17 26.september 2023.

    Najbolj pomembna novica pravkar zaključenega kroga La Lige je, da je v madridskem derbiju Atletico zadal Realu prvi poraz v novem domačem prvenstvu!