Šport > Nogomet
12 ogledov

Trener Bielsa po prvi tekmi prvenstva dal odpoved

Bielsa Schalke Athletic Bilbao Evropska liga četrtfinale prva tekma EPA
Argentinski trener je v soboto zvečer po prvi tekmi sezone nenadoma oznanil svojo odločitev in šokiral vse v klubu.

Predsednik Marseilla Vincent Labrune je priznal, da je "osupel" po odločitvi Marcela Bielse, da zapusti francoskega velikana. Bielsa je svojo odločitev oznanil na novinarski konferenci po tekmi, ki jo je pristaniški klub v soboto izgubil proti Caenu (0:1) na domačem stadionu.

Tako se je očitno končala tipično turbulentna epizoda Bielse pri še enem v vrsti klubov, kjer je zdržal 15 mesecev. Mož, ki ga poznajo pod vzdevkom "El Loco", pa je Labruna pustil v neugodni situaciji - pod pritiskom navijačev, ki so vzljubili Argentinca, s katerim so se bojda še pred kratkim pogovarjali o novi pogodbi.

"Seveda sem tako kot vsi navijači osupel nad nenadno odločitvijo Marcela Bielse," je Labrune dejal v izjavi na klubski spletni strani.

"Še pred dvema tednoma smo dosegli dogovor za podaljšanje njegove pogodbe," je zatrdil.

Labrune je dodal: "Nocoj sem stežka spoznal, kako lahko preprosto srečanje v sredo glede tehničnih podrobnosti pogodbe z odvetnikom delničarja in mojim izvršnim direktorjem razlog za ta nenaden odhod, potem ko smo ugodili vsem njegovim željam.

"Odnos in pozitivnost Marcela Bielse v četrtek med njegovo prvo novinarsko konferenco sezone (dan po srečanju) prav tako niso v skladu z analizo v javnosti, ki jo je pravkar izrekel."

Labrune je najavil, da bo pomočnik Franck Passi zdaj začasno vodil prvo moštvo, medtem ko je predsednik vztrajal, da je pred Marseillom uspešna sezona "kljub odhodu Marcela Bielse".

V prvi sezoni na stadionu Vélodrome je Bielsa Marseille popeljal do četrtega mesta, čeprav jih je slaba forma v letu 2015 (vsega osem zmag) verjetno stala celo boja za naslov.

Pristaniški klub je proti Caenu na sobotni tekmi 17-krat ustrelil proti vratom in imel 70-odstotno posest, toda po prekrasnem zadetku Andyja Delorteja z razdalje so slavili gostje - ki so ustrelili osemkrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.