Šport > Nogomet
12 ogledov

Trener Córdobe: "Messija ustavjo le frače"

Messi Dorado Canas Benat Etxebarria Real Betis Barcelona Liga BBVA Španija liga EPA
Oba velikana španske lige, Real Madrid in Barcelona, bosta sredini pokalni tekmi odigrala v gosteh. Madridčane čaka prvoligaš Celta de Vigo, medtem ko se bodo katalonski branilci naslova mudili v Córdobi pri ambicioznem drugoligašu.

"To je sanjsko za vse navijače Córdobe. Prihajajo (Lionel) Messi in vsi najboljši, tako da bomo lahko videli, če lahko odigramo dobro tekmo," je pred sredino tekmo osmine finala španskega pokala povedal Córdobin trener Rafael Berges.

"Messija je težko ustaviti, včasih lahko to storiš le s fračami. Tako kolektivno kot individualno je ustaviti Barcelono zelo težko," je še dodal.

Lionel Messi je že pred tekmo na stadionu Nuevo Arcángel podrl zgodovinski rekord Gerda Müllerja in dosegel svoj 86. gol v koledarskem letu 2012, vseeno pa ga je trener Tito Vilanova uvrstil med izbrance za tekmo, ki jo pri branilcih naslova jemljejo z vso resnostjo.

"Raje bi videl, da bi igrali s prvoligašem. Zanje bo ta tekma takšna, kot je za nas finale Lige prvakov," je pred tekmo na jugu države dejal Vilanova, ki bo spočil le vratarja Víctorja Valdésa in vezista Andrésa Iniesto.

Messi še vedno igra kot mladinec

"Messijeva izjemna lastnost je, da profesionalno še vedno igra na enak način, kot v mladinski selekciji. Nihče ni mogel predvideti vsega, kar mu je uspelo v karieri. Rad sem ga gledal v mladih letih in rad ga gledam tudi sedaj. Upam, da bo tako še dolgo," je še dodal Vilanova.

Argentinskemu čudodelcu so do konca leta 2012 ostale še tri tekme (skupaj s sredino v Córdobi), in sicer ligaški proti Atléticu Madridu in Valladolidu.

Težka preizkušnja na skorajda polnem stadionu Balaídos v Vigu čaka tudi Real Madrid, čigar trener José Mourinho ne prepušča ničesar naključju, saj bodo doma ostali zgolj Iker Casillas, Xabi Alonso in Sergio Ramos.

Komentarjev 1
  • Zoran Jovanovic 14:37 12.december 2012.

    ibrakadabra je car, pust te messije pa cristiane ronalde