Šport > Nogomet
15 ogledov

Trener Genoe v uniformi vohunil pred derbijem

Luca De Pra Sampdoria Genoa Genova vojak uniforma špijun vohun Reševalni pas/Twitter
"Vse je dovoljeno v ljubezni in vojni," pravi stari pregovor, ki ga je trener mladinske ekipe Genoe Luca De Prà morda vzel malce preveč dobesedno.

Pred vročim genovskim derbijem med Sampdorio in Genoo v Serie A je Luca De Prà, trener Genoine mladinske ekipe, poskrbel za pravi škandal, potem ko so se po medijih in spletu začele širiti njegove fotografije v vojaški uniformi, s pomočjo katere je "zakamufliran" skrivaj spremljal trening mestnih rivalov.

De Pràja, sicer vnuka slovitega vratarja kluba Giovannija De Pràja, je klub po fiasku že suspendiral. Trenerja so po scenariju najboljših hollywoodskih vohunskih filmov ujeli v grmovju poleg Sampdoriinih igrišč v Bogliascu.

Tega niso počeli nikoli

"Nobeden izmed direktorjev ali članov trenerske ekipe ni poslal Luce De Pràja, trenerja vratarjev pri mladinski ekipi, da opazuje trening v Bogliascu. To je bila osebna iniciativa," so v izjavi za javnost zapisali na spletni strani Genoe (www.genoacfc.it).

"Tega nismo počeli nikoli in to ni klubski modus operandi. Klub bi rad sporočil, da je De Prà do nadaljnjega suspendiran."

"Kot Rambo, skrit med vejami"

Kako so ga odkrili? Navijači Sampdorie so med treningom opazili premikanje v gozdičku poleg igrišča in nemudoma opozorili člane kluba, je poročala La Gazzetta dello Sport. Direktor ekipe Giorgio Ajazzone in predstavnik za odnose z javnostjo Alberto Marangon sta ga začela loviti, De Pràja pa so po neuspešnem pobegu v popolni vojaški opravi odkrili za enim izmed dreves.

"Vedeli smo, da gre na derbijih za vprašanje živcev, taktike in strategije, ampak res nismo pričakovali, da se bo spremenilo v vohunjenje," se je prek svoje spletne strani odzvala Sampdoria (www.sampdoria.it).

"Kot Rambu, skritemu med vejami na hribu, Luci De Pràju, trenerju vratarjev Genoe in možu z veliko nogometno dediščino, ni uspelo premagati obveščevalne službe Sampdorie in njenih protiobveščevalnih operacij. Vseeno nismo zajeli nobenih ujetnikov, ni bilo prelivanja krvi. Ko smo ga našli in ujeli na delu, smo vojaka nasprotne strani izpustili, da se je lahko vrnil v bazo. Svojim nasprotnikom moraš vedno znati odpustiti, nič jih bolj ne razjezi kot to."

Italijanska liga, 3. kolo:

Ob 18.00:
Inter Milan – Juventus

Ob 20.45:
Napoli – Atalanta
Torino – AC Milan

Nedelja ob 12.30:
Fiorentina – Cagliari

Ob 15.00:
Hellas Verona – Sassuolo
Lazio – Chievo Verona
Livorno – Catania
Udinese – Bologna

Ob 20.45:
Sampdoria – Genoa

Ponedeljek ob 20.45:
Parma – AS Roma

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.