Šport > Nogomet
6 ogledov

Trener: "Iličić je blokiran, potrebuje gol"

slovenija zda iličić Anže Petkovšek
Zadetka Zlatka Dedića (Dynamo Dresden) in Gorana Šukala (Duisburg) v nemški drugi ligi sta bila vrhunca tokratnega legionarskega konca tedna. Trener Palerma Bortolo Mutti je spregovoril o težavah Josipa Iličića, Samirja Handanovića pa so začeli omenjati kot logičnega naslednika Gianluigija Buffona pri Juventusu.

"Iličić v tem trenutku nima težav. V prvo postavo ga nisem uvrstil povsem po lastni odločitvi. Ni nam treba biti pozoren na to, kdo ne igra. To so samo izbire. Po pravici povedano sem razočaran, ker sem upal, da bi zabil gol, ki bi ga verjetno 'odblokiral'," je po domači zmagi nad Atalanto povedal Palermov trener Bortolo Mutti. Mutti je Josipa Iličića v igro spet poslal s klopi, kot menjavo za Erana Zahavija, bolj kot dobri rezultati rožnatih pa njihove navijače v tem trenutku vznemirja prihod arabskih milijonov na Sicilijo.

"Zamparini arabski" se pojavlja na naslovnicah časopisov, saj naj bi karizmatičnemu predsedniku kluba Mauriziu Zampariniju uspelo pripeljati zares bogate vlagatelje. Ti naj bi prispevali nekje med eno in petimi milijardami evrov, za rožnati klub pa naj bi bilo po ocenah tamkajšnjih medijev dovolj tudi 200 milijonov evrov, da bi v naslednjih treh letih osvojili scudetto.

"Stoodstotno sem prepričan, da bomo Palermo s tri- ali štiriletnim projektom pognali naprej. Odločili smo se vlagati v klub ne samo zaradi prijateljstva z Zamparinijem, ampak tudi zaradi velike vizije, ki jo predsednik kaže v poslovnem svetu," so vlagatelji razlagali na za to posebno priložnost sklicani novinarski konferenci v Palermu. "Navijačem sporočamo, da se bo vse začelo 15. marca, nekje v letu 2014 pa bomo imeli prve rezultate. Bo Palermo kot PSG? Da, ampak nič ni nemogoče!"

Zadetka Dedića in Šukala, Handanović dobil dva "penala"

Med strelce sta se konec tedna vpisala Zlatko Dedić in Goran Šukalo. Dedić je ob zmagi Dynama Dresdna proti Greuther Fürthu zabil zadnji gol za svoje moštvo (3:1), potem ko je izvrstno prodrl po krilu in iz drugega poskusa matiral vratarja, Šukalo pa je bil edini strelec Duisburga ob porazu proti Frankfurtu (1:2). V nemški 1. Bundesligi je Milivoje Novaković odigral skoraj celo tekmo pri Kaiserslauternu, kjer je Köln prišel do minimalne zmage (1:0).

Ime Samirja Handanovića se je po poročilih z Apeninskega polotoka začelo pojavljati v orbiti Juventusa, kamor naj bi odšel po koncu letošnje sezone, tokrat pa je Ljubljančan z Udinesejem izgubil proti Fiorentini. Handanović sicer ni bil del ekipe Slovenije, ki je na stadionu Artemio Franchi v lanskem letu dokončno zapravila vse realne možnosti za nastop na Euru 2012, "povratek" v Firence pa je bil spet nesrečen. Dvakrat ga je z 11 metrov premagal Črnogorec Stevan Jovetić, z glavo pa iz neposredne bližine še Mattia Cassani.

Vrhunci tekme Dynamo Dresden – Greuther Fürth in gol Zlatka Dedića:

Vrhunci tekme Fiorentina – Udinese:


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.