Šport > Nogomet
35 ogledov

Trener: Lallana je angleški Iniesta

Lallana Lloris Tottenham Hotspur Southampton Premier League Anglija liga prvenst Reuters
Vezist Southamptona Adam Lallana s predstavami v Premier League navdušuje nogometne strokovnjake.

Angleški prvoligaš Southampton je letos dokazal, da se lahko kosa tudi z najboljšimi klubi v prvenstvu. Eden od glavnih razlogov za dobre predstave kluba iz juga Anglije je mladi vezist Adam Lallana, ki se je z dobrimi igrami prebil tudi v angleško reprezentanco. Njegov klubski trener Mauricio Pochettino je prepričan, da si njegov varovanec zasluži mesto na svetovnem prvenstvu, saj je nogometaš, ki lahko igro reprezentance ponese na višjo raven.

"Zelo dobro zanj je, da je v zadnjem obdobju dobil nekaj več priložnosti v angleški reprezentanci. Vedno mu govorim, da ima karakteristike španskih nogometašev in sposobnosti, ki jih premore Iniesta, Xavi ali Cesc Fàbregas. Adam je poseben, je zelo unikaten nogometaš," je Pochettino dejal o nogometašu, ki se je upravičeno znašel na radarju številnih angleških velikanov. 

Komentarjev 1
  • JackD 00:13 01.april 2014.

    Anglija ima v zadnjem času odlične mogometaše, ki igrajo moderen Evropski nogomet. Čeprav so imeli vedno vrhunske zvezdnike, so ti gojili počasno otoško igro. Morda pa lahko letos na mundialu Lallana, sturridge, Henderson, Barkley, Sterling in Wilshere z izkušenimi mački ...prikaži več kot so Gerrard, Rooney in Lampard celo presenetijo. Sploh če bo Hart na nivoju!V zadnjem času sta bila na velikih tekmovanjih na nivoju iz kluba le Gerrard in Rooney. Mogoče pa nov val mladih prinaša nove trende.