Šport > Nogomet
429 ogledov

Trener leta moral oditi, na (klop) bo zdaj sedla tudi ženska

Union Berlin Epa
Vodstvo nemškega nogometnega prvoligaša Uniona iz Berlina je odpustilo trenerja Ursa Fischerja, so potrdili v klubu. 57-letni Švicar je bil avgusta izbran za trenerja leta v Nemčiji, saj je ekipo pripeljal do lige prvakov, v tej sezoni pa Berlinčanom ne gre po načrtih. Zmagali niso že na 14 tekmah zapovrstjo.

Union je v ligi prvakov z eno točko na dnu skupine C po štirih krogih, pred njim so Real Madrid, Napoli in Braga. V domačem prvenstvu pa je celo zadnji, po 11 krogih je pri le šestih točkah.

Fischer je berlinsko zasedbo prevzel poleti 2018. Takrat je bil Union drugoligaš. V prvi sezoni ga je prvič v zgodovini kluba pripeljal v prvo ligo, v 2020/21 je bil sedmi v prvi ligi in si priigral konferenčno ligo, v 2021/22 je bil peti in si priigral evropsko ligo, v 2022/23 pa je bil četrti in prišel v ligo prvakov.

V tej sezoni pa mu ni šlo, tako da je moral oditi. Začasno ga bo zamenjal trener Unionove ekipe do 19 let Marco Grote, so še dodali v berlinskem kolektivu. Kot pomočnica trenerja bo delovala ženska, in sicer Marie-Louise Eta, poroča španski As. V isti sapi španski novinarji dodajajo, da se kaj takega, torej da bi na klopi v vlogi pomočnice sedela ženska, v petih najmočnejših ligah v Evropi še ni zgodilo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 23:51 15.november 2023.

    Marie-Louise Eta je nekdanja nogometašica Werderjeve ženske ekipe. Kot trenerka je postala širše poznana, ker je za časa korone mladce Werder Bremen (U14), šestkrat tedensko trenirala kar preko You Tuba in s takšnim pristopom pridobila precejšnje zanimanje medijev. Nato je ...prikaži več hitro postala trenerka reprezentančnih selekcij U19, pa U15, v sezoni 2022/23 še U17. Letos je prevzela mladinsko ekipo U19 Union Berlin in sedaj ekspresno postala kar pomočnica glavnega trenerja članske bundesligaške ekipe!?