Šport > Nogomet
34 ogledov

Trener leta: ne Mourinho, ne Guardiola

Del Bosque je Špance popeljal do naslova svetovnih prvakov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Čez mesec dni bodo razglašeni najboljši nogometaši in najboljši trener leta, Gazzeta pa že zdaj razkriva trenerja leta. In ponavadi se ne moti. To ne bo ne Mourinho, ne Guardiola, temveč Del Bosque.

Po poročanju italijanskega športnega dnevnika Gazzeta dello Sport naj bi zlato žogo za najboljšega trenerja leta 2010 prejel selektor španske nogometne reprezentance Vicente Del Bosque, ki bi tako premagal Portugalca Joseja Mourinha in Španca Pepa Guardiolo. Del Bosque je na minulem svetovnem prvenstvu s špansko reprezentanco osvojil naslov svetovnih prvakov. Glavna nasprotnika v boju za prestižni naziv sta po mnenju mnogih osvojila še pomembnejše naslove, kar pa naj na koncu ne bi zadostovalo. Mourinho je na primer z Interjem osvojil vse, kar se je dalo – Ligo prvakov, italijansko prvenstvo in italijanski pokal, vendar so za Fifo pomembnejša tekmovanja pod njenim okriljem kot okriljem Evropske nogometne zveze.

Omenjeni dnevnik je že pravilno napovedal, da med glavne tri kandidate za osvojitev naslova najboljšega nogometaša ne bo uvrščen nizozemski vezist Wesley Sneijder. Prav tako poročajo, da naj bi najboljši nogometaš leta 2010 postal španski reprezentant in član španske Barcelone Andres Iniesta.

Nagrade najboljšim bo Mednarodna nogometne zveza v sodelovanju z revijo France Football podelila 10. januarja v Zürichu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.