Šport > Nogomet
2 ogledov

Trener od Abidala zahteva pojasnilo

eric abidal Profimedias
Claudio Ranieri, trener AS Monaca, zahteva pojasnilo Érica Abidala, ki je brez dovoljenja zapustil stadion na prvenstveni tekmi proti Lilleu.

AS Monaco je na tekmi 30. kroga najmočnejše francoske lige doma igral neodločeno proti Lilleu (1:1), trener Claudio Ranieri pa v začetno postavo ni uvrstil nekdanjega nogometaša Barcelone Érica Abidala. Francoski branilec se je zato odločil, da si tekme na monaškem stadionu ne bo ogledal in na nezadovoljstvo trenerja zapustil prizorišče.

Claudio Ranieri | Avtor: Profimedias Profimedias
''Z nami je prišel na stadion, nato pa odšel. Ni bil na klopi. V soboto je ves dan treniral, vendar sem raje izbral drugega nogometaša. Šlo je za športno odločitev. Zdrav je, za njim je dober teden treninga, a preprosto sem izbral nekoga drugega. Vem, da je šel domov. Ni ostal do konca tekme. Hočem vedeti, zakaj je odšel,'' je povedal Ranieri, ki pa se nogometašu ne bo maščeval s kratenjem minutaže.

Abidal za AS Monaco ni igral vse od 9. februarja, Ranieri pa je potrdil, da je 34-letnik ponovno v popolni telesni pripravljenosti, zato bo nanj računal na prihajajoči tekmi z Lensom. ''Abidal bo igral,'' je o postavi za četrtfinalno tekmo francoskega pokala izdal Ranieri in zanikal, da sta z Abidalom na bojni nogi. ''To je njegov problem, ne moj. Če bodo težave, se bom o tem pogovoril s klubom,'' je sklenil Italijan.