Šport > Nogomet
20 ogledov

Trener Sarme: "Nimamo možnosti za naslov"

slovenija srbija reprezentanca handanović Reuters
Kapetan slovenske nogometne reprezentance Robert Koren do ponedeljka, ko je že postalo jasno, da se poslavlja selektor Matjaž Kek, še ni sporočil svoje odločitve o prihodnosti v dresu z državnim grbom. Med vikendom je za Hull City zabil pravi evrogol in tigrom prinesel zmago v sodnikovem podaljšku proti Watfordu (3:2). Med strelce se je kot edini slovenski legionar vpisal tudi Tim Matavž, ki je zadel za remi PSV Eindhovna pri Vitesseju (1:1).

Prihodnost slovenske nogometne reprezentance bo potekala brez selektorja Matjaža Keka, so v ponedeljek sporočili z Nogometne zveze Slovenije. Kdo bo sledil Mariborčanu skozi izhodna vrata, za zdaj še ni jasno, a reprezentanti medtem nadaljujejo s preizkušnjami v klubskih dresih. Robert Koren (Hull City) in Tim Matavž (PSV Eindhoven) sta bila s tretjim in sedmim zadetkom sezone edina slovenska strelca.

V Serie A še naprej skrbi status Valterja Birse, ki ga pri Genoi na gostovanju pri Juventusu (2:2) spet ni bilo niti na klopi. Zgodba kola je vseeno Udinese vratarja Samirja Handanovića, ki je z Ljubljančanom v vratih brez težav preskočil Novaro (3:0) in skočil na prvo mesto na lestvici. Trener Francesco Guidolin kljub vsemu pravi, da možnosti za scudetto nimajo. "Ne moremo se boriti za scudetto," je po nedeljski zmagi povedal Guidolin. "Nihče izmed ostalih trenerjev ni omenil Udineseja med morebitnimi prvaki in zaupam svojim kolegom, oni razumejo nogomet. V slačilnici imamo napis z našim ciljem, ki je doseči 40 točk in se izogniti izpadu iz lige, tako da jih še vedno potrebujemo 25."

Armin Bačinović se je na gostovanju Palerma pri Romi končno vrnil vsaj na klop za rezerve, od koder je petnajst minut pred koncem na igrišče stopil tudi Josip Iličić, a z rožnatimi ni uspel preprečiti novega poraza (0:1). Bojan Jokić je na San Siru preživljal pravo nočno moro v podobi Brazilca Maicona, nogometaši Interja pa so po zaslugi zmage nad Chievom spet lažje zadihali (1:0).

Tako Milivoje Novaković kot Mišo Brečko sta zaradi poškodb izpustila blamažo Kölna pri Borussii Dortmund (0:5), prva postava Genta pa ni videla niti enega samega Slovenca. Zlatana Ljubijankića ni bilo v ekipi, Marko Šuler in Matija Škarabot pa sta se morala zadovoljiti z mestom na klopi za rezerve. Celo tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.