Šport > Nogomet
141 ogledov

Trenerju italijanskega prvaka med slavjem ukradli medaljo

Stefano Pioli Epa
AC Milan je prvič po letu 2011 spet osvojili elitno Serie A.

Italijanski Milan je sinoči osvojil prvi naslov italijanskega prvaka po 11 letih, trener rdeče-črnih Stefano Pioli pa je po krajši slovesnosti povedal, da so mu ukradli zmagovito medaljo. Pioli je javno zaprosil, naj mu jo vrnejo; ukradli naj bi mu jo sredi slovesnosti.

Pioli je bil osrednja figura za 19. naslov prvaka Milana, njegov nekdanji klub Inter, ki ga kot kapetan vodi slovenski vratar Samir Handanović, pa se je moral kljub slavju nad Sampdorio s 3:0 zadovoljiti z drugim mestom. Kljub zmagi je imel 56-letnik slab konec zmagovitega večera.

Stefano Pioli | Avtor: Epa Epa

"Na proslavljanju so mi ukradli medaljo: če lahko zaprosite javno, naj mi jo vrnejo, bi bil zelo vesel in hvaležen. To je edina medalja, ki jo imam," je dejal za časnik La Repubblica.

Milan je v nedeljo sicer za naslov potreboval le točko, vendar je v zadnjem krogu s 3:0 premagal Sassuolo. Že v prvem polčasu je dvakrat zadel Olivier Giroud, enkrat pa bodoči član Barcelone Franck Kessie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.