Šport > Nogomet
53 ogledov

Trenutek resnice za Louisa van Gaala

louis van gaal EPA
Louis van Gaal je nocojšnje srečanje v Ligi prvakov med Manchester Unitedom in Wolfsburgom označil za najpomembnejšo tekmo v njegovem mandatu na klopi angleškega velikana.

Rdeči vragi bodo v šestem krogu skupinskega dela najelitnejšega nogometnega tekmovanja na svetu gostovali pri Wolfsburgu.

Angleškemu prvoligašku grozi izpad v Evropsko Ligo, če na gostovanju ne bi premagal nemškega kluba, PSV Eindhoven pa bi v gosteh ugnal CSKA Moscow

Nizozemski strateg, ki je leta 1995 Ajax popeljal do zmage v Ligi prvakov, je na tiskovni konferenci priznal, da gre za najpomembnejši trenutek v zadnjih 17 mesecih, kolikor jih je preživel v gledališču sanj.

''Mislim, da je to najpomembnejša tekma do tega trenutka. Prav tako je pomembno za klub in igralce, da nadaljujemo v Ligi prvakov, saj si želimo svoje kvalitete dokazati na velikem odru,'' je povedal Van Gaal, ki po izteku obstoječe pogodbe leta 2017 načrtuje svojo upokojitev.V letošnji sezoni ima tako predzadnjo priložnost, da še četrtič zaigra v finalu tega prestižnega tekmovanja.

''Kot trener sem igral v treh finalih. Mislim, da je to veliko. Enkrat sem zmagal, dvakrat pa izgubil. Ko izgubiš, si razočaran, ker si bil tako blizu, a zdaj smo šele v kvalifikacijski skupini. To je drugače, saj se moraš dokazati kot ekipa, trener in igralec. Zelo pomembno je, da premagamo nasprotnika,'' je zaključil Van Gaal.

Manchester United (8) se trenutno nahaja na drugem mestu skupine B in ima točko zaostanka za vodilnim Wolfsburgom (9). V boju za uvrstitev v drugi del tekmovanja je tudi PSV, ki ima s sedmimi točkami še vedno možnost, da z zmago nad moskovskim klubom in ob ugodnem razpletu tekme v Nemčiji prehiti enega od vodilnih klubov.

Danes bodo na delu tudi številni drugi evropski velikani. Paris Saint-Germain gosti Šahtar Donetsk, v madridski prestolnici se bosta udarila Real Madrid in Malmö. Jan Oblak bo z Atlético Madridom gostoval pri Benfici, aktualni italijanski prvak Juventus pa se bo mudil pri Sevilli.

Liga prvakov, skupinski del, 6. krog:

Skupina A

Paris Saint-Germain - Shakhar Donetsk
Real Madrid - Malmö

Skupina B

PSV Eindhoven - CSKA Moscow
Wolfsburg - Manchester United

Skupina C

Benfica - Atlético Madrid
Galatasaray - FC Astana


Skupina D

Manchester City - Borussia Moenchengladbach
Sevilla - Juventus


* - vse tekme se pričnejo ob 20.45.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.